MARTIN BROD

Trojica rođaka sletjela u rijeku Unu i utopila se

Martin Brod
09.04.2013.
u 10:21

Prizor je bio jeziv, mnogi su u šoku nakon nesreće

Iz rijeke Une kod Martin Broda jučer su u poslijepodnevnim satima izvučena dva tijela stradalih u prometnoj nesreći koja se dogodila preksinoć, kao i automobil golf 3, dok se za još jednim tijelom tragalo. Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Šefik Smlatić potvrdio je da se nesreća, kako su posvjedočili očevici, najvjerojatnije dogodila uslijed neprilagođene brzine.

Tijela i automobil u vodi

- Automobil je udario u obližnju stijenu, a potom sletio u Unu. Nakon što sam čuo prasak, vidio sam crni automobil marke golf kako se kotrlja prema rijeci Uni. Uputio sam se na mjesto događaja, međutim, dok je sam došao do rijeke, automobil je već potonuo, kazao je policiji svjedok nesreće Željko Majstorović, mještanin Martin Broda.

“Policija je sinoć brzo stigla na mjesto događaja, ali se ništa nije moglo uraditi. Jutros su ronioci započeli potragu i izvukli su dva tijela i automobil. Jedno tijelo je pronađeno u automobilu, a drugo je bilo malo dalje među stijenama pod vodom. U šoku su bili mnogi koji su čuli i vidjeli što se točno dogodilo. Za trećim tijelom se još uvijek traga. Automobil je sletio između dva mosta u Martin Brodu, a to je mjesto gdje je Una duboka i do deset metara, što dodatno otežava potragu”, kazao je ministar Smlatić.

Tuge u obiteljima


U nesreći su stradala tri stanovnika Martin Broda, i to Dragan Đukić (33), njegov stric Stevo Đukić i Milorad Karanović zvani Mićo. Kako je naveo ministar Smlatić ronioci su pronašli automobil na dubini od oko 8 metara, a u njemu i jedno tijelo. Nedaleko od tog mjesta pronađena je još jedna stradala osoba, i to 200 metara nizvodno. Glasnogovornik MUP-a USŽ-a, Fadil Balić je izjavio da je nakon dojave o teškoj nesreći formirana ekipa za očevid. - Nesreća se dogodila preksinoć oko 18 sati na mjestu gdje se rijeka Unac ulijeva u Unu i gdje je rijeka jako brza, a dubina joj je i do deset metara. Na terenu su i ronioci grada Bihaća i ronioci Jedinice za podršku. Ipak, rijeka je nabujala i jako mutna što otežava potragu za stradalim - objasnio je Balić. Prema kazivanju poznanika nastralih, u crno su zavijene tri obiteljske kuće. - Nemam ja toga puno reći... To je nezapamćena tragedija u našem mjestu... taj Dragan je sin jedinac, zivio s majkom, otac mu je umro prije pet godina. Taj Mićo radio je kao konobar u lokalnom motelu, živio je s bakom. Nitko od njih trojice nije bio oženjen, niti su imali djecu. Prethodno su bili na slavlju kod manastira pa su svratili u lovačku kavanu i pošli kući, govori kroz suze jedan od članova ožalošćene obitelji Đukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?