''NE DIRAJTE MI PROTIVNIKA''

Turci zabranili gostujuće navijače na derbijima!

'galatasaray_nnn_spo_211011'
''
27.10.2011.
u 12:16

Navijači su se već pobunili i najavili protest, a na njihovu stranu stali su i nogometaši.

Turski nogometni savez donio je odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na derbije! Nakon dugog razgovora s predstavnicima četiriju najvećih turskih klubova, Bešiktaša, Fenerbahčea, Galatasarayja i Trabzonspora zajednički su odlučili kako je to najbolji način da se ''zaustave huliganske akcije''.

Novo pravilo stupa na snagu već ovog tjedna pa će u istanbulskom derbiju između Bešiktaša i Fenerbahčea biti samo domaći navijači.

Nakon što je odluka javno objavljena, većina turskih navijača počela je s negodovanjem pa su statusima na Twitteru stali u obranu protivničkih navijača ''Ne dirajte mog protivnika.'' Pobunili su se čak i igrači pa je iskusni Bešiktašov branič Ümit Bozkurt poručio:

''Nogomet ujedinjuje, a ne razdjeljuje niti brani išta. Ovo je grozna odluka.''

No, prema informacijama iz Turske, šanse da će se odluka promijeniti su vrlo male. Navijači najavljuju prosvjede, a tamošnji savez ionako je na tankom ledu nakon skandala oko namještanja utakmica i ovim je na sebe navukao još veći bijes.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?