Kupres

Turizam će temeljiti i na gradnji sportskih terena

kupres
Željka Mihaljević
30.01.2012.
u 11:28

Projekt je vrijednosti oko 20 milijuna KM, a s gradnjom bi se počelo još u ovoj godini

Skijališta na Kupresu i ove zime su preplavili ljubitelji bijelog sporta. Najviše je Dalmatinaca, ali tu su i gosti iz središnje Hrvatske, Hercegovine i općina u susjedstvu: Livna, Tomislavgrada i Bugojna.

 

Budući da je počela nastava, radnim danima skijaša je manje, a gužve su i dalje najveće subotom i nedjeljom, kada je teško u blizini hotela pronaći slobodno mjesto na parkiralištu. Tako je bilo i ovog vikenda.

 

Smanjena potrošnja

 

Parkiralište Sportsko-rekreacijskog centra Čajuša okupirala su uglavnom vozila iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. “Premda na prvi pogled izgleda da je sezona u punom jeku, da odavno nije bilo bolje, ipak recesija uzima svoj danak, kazao nam je Jozo Ivić, voditelj Općinskog ureda Turističke zajednice Hercegbosanske županije te dodao:

 

“Moramo primijetiti da turista ima, evo ovdje smo na terenu, vidi se da ih ima, ali se dobro primjećuje da je smanjena potrošnja svih ovih koji dolaze ovdje. Znači, ipak djeluje recesija i na nas što mi je žao, jer dobar dio ljudi na Kupresu živi od ove sezone.“

 

Kuprešacima je odavno jasno da razvoj turizma ne mogu oslanjati samo na zimskoj ponudi i varljivom vremenu, a i Zvonko Bagarić, vlasnik hotela “Adria-Ski“ i Sportsko-rekreacijskog centra Čajuša ističe kako su ti objekti preskupi da bi se ostalo samo na zimskoj ponudi:

 

“Što to znači? Znači da ovdje na neka 22 hektara zagovaramo da ide gradnja sportskih terena, četiri velika nogometna igrališta, pet malih nogometnih, tri rukometna, tri košarkaška. I sve to s pratećim objektima, šetnicom, biciklističkim i trim – stazama…“

 

Idealni uvjeti

 

Vrijednost tog projekta bila bi oko 20 milijuna maraka. S gradnjom bi se počelo u ovoj godini a odvijala bi se u nekoliko faza. U projektu bi, uz poduzetnike, sudjelovala i općina Kupres, a cilj im je razvoj ljetnog i sportskog turizma, za što Kupreška visoravan ima idealne uvjete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?