Napustili sudnicu

Turković se iznenada razbolio na suđenju

Zijad
21.12.2012.
u 10:27

Na ročište je došao samo da ne kvari situaciju

Nastavljeno je suđenje Zijadu Turkoviću i još devetorici optuženih koje terete za likvidacije, trgovinu drogom, pljačku 2,5 milijuna maraka iz sarajevske zračne luke i pranje novca. Još početkom rujna 2011. počelo je suđenje kojeg mnogi zbog svoje složenosti nazivaju “proces stoljeća” s obzirom na ljude koji sudjeluju izravno ili neizravno u procesu suđenja. Današnji nastavak suđenja ipak nije do kraja završen zbog lošeg zdravstvenog stanja Zijada Turkovića i Saše Stjepanovića. Tužitelj Oleg Čavka i danas je nastavio s ulaganjem dokaza, a prezentirani su brojni dokumenti koji su prevedeni s makedonskog jezika, a kojim Tužilaštvo želi dokazati krivično djelo pranja novca. Nakon prvog sata suđenja, Turković je zatražio obraćanje Sudu. Ne osjećam se dobro. Došao sam na ročište samo da ne kvarim situaciju”, rekao je Turković.

Iznenadna bolest

Obraćanju prvooptuženog pridružio se i Saša Stjepanović koji je dodao da su on i Turković pojeli nešto u pritvorskoj jedinici od čega ih je zabolio trbuh, što je na kraju sudac i prihvatio. Sudac Tankić je dao pauzu kako bi Turkovića i Stjepanovića pregledao liječnik. Međutim, kako se nakon pauze nisu pojavili u sudnici, ročište je odgođeno za 27. prosinca. Na zdravstvene probleme se kasnije požalio i Fadil Aljović, kada mu je rečeno da Sud neće snositi troškove njegovog snimanja. Aljović je rekao da je jedva došao na ročište i da snimanje traži duže vrijeme, te da on nema novca da to učini jer je u zatvoru.

Kazna Zahitoviću

Među najzanimljivijim dokazima koje je tužitelj Čavka danas predočio Vijeću je zapisnik i fotodokumentacija kuće s garažom u kojoj se nalazi kanal u Tičićima kod Kaknja. - Ovaj dokaz potkrjepljuje tvrdnje svjedoka da su na tom mjestu Mithat Mekić i Mario Tolić namjeravali ubiti Turkovića i posuti ga betonom, dodao je tužitelj Čavka, dok je Turkovićeva obrana izrazila zadovoljstvo što će ovaj dokaz ući u zapisnik, te navela da se ne radi o grobu, već o kanalu. Na kraju ročišta, sudac Tankić je upitao i Muamera Zahitovića kada će platiti kaznu koju mu je izrekao Sud. Zahitović je odgovorio da će platiti, ali da nema od čega živjeti jer mu je sve blokirano, te da je za plaćanje prve kazne morao posuditi novce. Inače, zbog vrijeđanje svjedoka Hajrudina Memovića, kojeg je u sudnici više puta nazvao “smradom”, Zahitović je prije nekoliko mjeseci kažnjen, i to s tri tisuće konvertibilnih maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije