ČEKA SE SUD

Tužiteljstvo traži jednomjesečni pritvor za Budimira

zivko budimir,portal (1)
Klix
27.04.2013.
u 13:43

Tužitelj traži pritvor za Barišića, Kulosmana, Halilovića, Jurčevića...

Tužiteljstvo BiH uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana za predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i još osam uhiećenih u akciji SIPA-e, rekao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

On kaže da će u sljedećih 24 do 48 sati Sud donijeti odluku o ovom zahtjevu. 
Grubešić je novinarima rekao da je ovim osobama predložena mjera pritvora zbog mogućnosti bijega, jer ih većina posjeduje dvojna državljanstva. 

On je naveo da je riječ o četiri osobe koje su uhićene u akciji "Memory", a koji se sumnjiče za organizirani  kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama. 

Grubešić je rekao da će pritvor biti predložen i za pet osumnjičenih iz akcia "Patriot" i "Pravda". 

"Pritvor će biti predložen za Živka Budimira, Petra Barišića, Sauda Kulosmana, Hidajeta Halilovića i Ivana Jurčevića", rekao je on i dodao da je istražni tim Tužiteljstva BiH ispitao sve osumnjičene u prisustvu odvjetnika . 

Grubešić je dodao da su se osumnjičeni branili šutnjom, osim Jurčevića koji je iznio obranu. 

Mjera pritvora će biti predložena i zato što bi osumnjičeni mogli ometati istragu i utjecati na svjedoke i sudionike, kao i zbog načina izvršenja ovog kaznenog djela. 

"Tužiteljstvo nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice", rekao je Grubešić i dodao da je riječ o najopsežnijoj akciji od Daytona kada je riječ o otkrivanju koruptivnih djela čiji su počinitelji visoki dužnosnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije