EUNIC tjedan 2012.

U bečkoj kavani Sperl predstavljene knjige Ede Popovića

Berger, Beč, Popovićeva djela (1)
S. Herek
03.10.2012.
u 07:20

Popovićeva su djela prevedena na strane jezike, između ostalog i na njemački, a čitao ih je austrijski glumac Wolfram Berger

– Austriju i Hrvatsku, kao i Beč i Zagreb povezuju višestoljetna tradicija i kultura. Stoga sam zadovoljan i sretan da je Hrvatska koja će iduće godine postati punopravnom članicom Europske unije sastavni dio europskog projekta EUNIC-ov bečki tjedan 2012. i da je dobila priliku predstaviti Bečanima svoju književnost – rekao je hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota u bečkoj kavani Sperl uoči početka čitanja tekstova iz knjiga „Tetovirane priče“ i „Igrači“ hrvatskog književnika Ede Popovića.

Popovićeva su djela prevedena na strane jezike, između ostalog i na njemački, a čitao ih je austrijski glumac Wolfram Berger.

Književnoj večeri održanoj pod naslovom „Europa gostuje u dnevnoj sobi“ nazočila je, između ostalih, i portugalska veleposlanica u Austriji te vlasnik bečke kavane Sperl.

Riječ je o čitanju književnih tekstova europskih autora iz 18 država Europe u devet bečkih kavana. Čitali su ih austrijski glumci i glumice, a projekt je nazvan „Noć književnosti u devet bečkih kavana“.

Hrvatska i Portugal nastupili su zajedno u bečkoj kavani Sperl poznatoj kao sastajalištu književnika, glumaca, pjevača i arhitekata.

Organizator književnog predstavljanja u bečkim kavanama prvi je put bečka podružnica EUNIC-a, europske udruge kulturnih instituta u suradnji s veleposlanstvima država koje sudjeluju u projektu i bečkom Udrugom kavana.

U okviru EUNIC-ova bečkog tjedna 2012. koji traje do 6. listopada, uz Noć književnosti u bečkim kavanama održat će se i međunarodna radionica o europskom dijalogu kultura u Europskoj kući u Beču te brojne druge kulturne priredbe.

>> Edo Popović otvara novu sezonu splitskih književnih tribina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije