Zbog prosvjeda

U BiH kao u SAD-u: Policija nadzire društvene mreže

prosvjedi u Sarajevu (1)
Davorin Sekulić/Klix.ba
26.06.2013.
u 07:20

MUP RS-a tvrdi da iza poziva na prosvjede stoje i neki mediji i institucije BiH

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, nakon prosvjeda u Sarajevu zbog JMBG-a nadgleda društvene mreže. Pod nadzorom su i novinari, piše Aljazeera.

Ministar Radislav Jovičić kaže da postoji spisak ljudi i organizacija koji su pod istragom.

- Radi se o aktivnostima naše Jedinice za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, koja je prateći društvene mreže utvrdila niz aktivnosti od strane određenih pojedinaca, koji su pozivali i građane BiH i građane iz Banje Luke da se pridruže prosvjedima i koji su prednjačili u pozivima da se ti prosvjedi što više prošire na čitav teritoriji BiH, rekao je Jovičić.

Kazao je i kako se istraga vodi po nalogu državnog Suda i Tužilaštva, no tužiteljstvo u Banja Luci potvrdili su za Aljazeeru da nisu izdali nalog za praćenje društvenih mreža.

Novinari Kluba Banja Luka zabrinuti su zbog ove informacije, te se pitaju s kojim pravom i koga će nadgledati. Traže da se jasno kaže tko je pod istragom.

>>'U boj, u boj, za matični broj!' Tako se prosvjedovalo u Sarajevu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?