tražio ga interpol

U BiH uhićen pakistanski general Zahid Ali Akbar Khan

bosanska policija
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
10.05.2013.
u 17:54

Ekstradicijski pritvor Akbaru Khanu traje do 23. svibnja, a pakistanske vlasti do tada bi Sudu BiH trebale dostaviti dokumentaciju kako bi se donijela odluka o njegovu izručenju u Pakistan iz kojeg je pobjegao 2007.

Umirovljeni general pakistanske vojske Zahid Ali Akbar Khan (80) uhićen je na osnovi Interpolove tjeralice u Bosni i Hercegovini i određen mu je ekstradicijski pritvor. Potvrdio je tu informaciju u petak Sud BiH u Sarajevu, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Jednog od ključnih pojedinaca za razvoj nuklearnog programa u Pakistanu, kojeg tamošnje vlasti terete za korupciju i višemilijunsku pronevjeru novca, bosanskohercegovačka policija privela je 5. svibnja u sarajevskoj zračnoj luci.

Ekstradicijski pritvor Akbaru Khanu traje do 23. svibnja, a pakistanske vlasti bi do tada Sudu BiH trebale dostaviti dokumentaciju kako bi se donijela odluka o njegovom izručenju u Pakistan iz kojeg je pobjegao 2007. godine.

>>Pakistanski sud izdao nalog za uhićenje Perveza Musharrafa

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije