prijete nove kiše

U dolini Neretve ugroženo je 60 kuća, a voda se ne povlači

poplave,sisak,portal (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
05.04.2013.
u 08:49

Najkritičnije je oko Jasenovca gdje je oko 40-ak obitelji odsječeno i do njih je moguće doći samo čamcima te u Metkoviću gdje je ugroženo 60 kuća

Voda u poplavljenim dijelovima Hrvatske ne povlači se niti danas, a situacija je i dalje najkritičnija na jasenovačkom i neretvanskom području. No dolaze i nove kiše koje nimalo ne olakšavaju situaciju.

Visoki vodeni val Kupe prošle je noći prošao kroz Sisak bez većih posljedica. Budući da je Sava na sisačkom području u opadanju, rijeka je prihvatila svu vodu Kupe u Crncu koji se nalazi nizvodno od ušća Kupe u Savu. Vodostaj se stabilizirao na 767 centimetara i u postupnom je padu. Podijeljeno je više od 50.000 vreća s pijeskom, a Gradu Sisku još se dijeli za okolna područja, Sela, Gredu, Stupno i Staro Pračno. Najkritičnije je oko Jasenovca gdje je oko 40-ak obitelji odsječeno i do njih je moguće doći samo čamcima.

Voda i dalje ugrožava živote stanovnika Posavlja i Pokuplja gdje se tijekom proteklih dana izlilo oko milijardu kubičnih metara vode. Kritično je i u Čičkoj Poljani kraj Velike Gorice te u neretvanskom području gdje je, piše HRT, ugroženo više od 60 kuća te poplavljeno njih 15-ak. Voda se počela prelijevati i preko akumulacijskog sustava hidroelektrane Rama u Bosni i Hercegovini. Iz Hercegovačko-neretvanske županije kažu kako to ne bi trebalo izazvati veće probleme lokalnom stanovništvu. Dodaju kako Neretva trenutačno može podnijeti i veći dotok vode u korito s obzirom na stabilizaciju vremena.

>>Poplavljena Hrvatska: Ispumpava se voda, Crveni križ šalje pomoć

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?