autobomba

U eksploziji u Bejrutu poginulo osmero, a ranjeno stotinjak ljudi

autobomba, eksplozija, Beirut (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
19.10.2012.
u 15:18

Prema neslužbenim informacijama, napad na trg Sasin bio je samoubilački i kršćani strahuju kako iza toga napada stoje pripadnici radikalnih islamista bliski Al-Qaidi koji već duže vrijeme prijete kršćanima u Libanonu

Snažna eksplozija potresla je oko 16 sati po lokalnom vremenu istočni dio Bejruta u kojem je većinsko stanovništvo kršćansko.

Prema prvim informacijama, autobomba je eksplodirala na Trgu Sasin u četvrti Ashrafije koja je bila puna ljudi. Prema podacima libanonskog ministarstva zdravstva, poginulo je osmero, a stotinjak ljudi je ranjeno. Libanonska vojska i snage sigurnosti blokirale su sve prilaze mjestu događaja.

Prema neslužbenim informacijama, napad na trg Sasin bio je samoubilački i kršćani strahuju kako iza toga napada stoje pripadnici radikalnih islamista bliski Al-Qaidi koji već duže vrijeme prijete kršćanima u Libanonu. Poznato je kako je Libanon postao uporiste džihadista koji se skupljaju u Libanonu odakle idu za Siriju. Politički analitičar Josefe Abu-Fadel kazao je za Vecernji list : Uvjeren sam da iza tog napada stoje salafiti koji imaju na desetak kampova u Libanonu gdje se uvježbavaju i kreću za Siriju.

Po njegovom mišljenju napad ima dva cilja. Prvo destabilizirati Libanon a drugo ubiti što više kršćana jer ih smatraju nevjernicima i bogohulnicima.

>>U eksploziji autobombe u Turskoj poginulo najmanje osam osoba

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?