NOVI PRETRESI

U Grudama nastavljena akcija ‘Meteor’, Mati oduzeta vozila

SIPA
31.08.2013.
u 10:28

Oduzeli dva motorna vozila marke VW Golf tip IV i Opel Corsa koje se nalazilo ispred obiteljske kuće Šimića

Postupajući temeljem naredbe Tužiteljstva BiH policijski službenici PU Grude su, u nastavku akcije “Meteor”, privremeno su oduzeli dva motorna vozila – motorno vozilo marke “VW Golf” tip IV, koje se nalazilo na autootpadu “Šteta” u mjestu Ružići, koji je u vlasništvu Mate Šimića zvanog Dolkić (44) iz mjesta Borajna.

Također, oduzeto je motorno vozilo marke Opel Corsa, koje se nalazilo ispred obiteljske kuće Šimića u ovom mjestu.

- Također, temeljem naredbe Tužiteljstva BiH, a okviru ove iste akcije, policijski službenici PU Grude u prošlu su subotu izvršili pretres autootpada ‘Šteta’, vlasništvo M. Š. (44), tom prilikom izuzeti su osobno vozilo marke VW Golf tip IV i tri mobitela, priopćeno je iz MUP-a ŽZH. Kako se već pisalo, uz pomoć mnogobrojnih jataka u policijskim i pravosudnim strukturama, sumnja se da je već mjesecima pritvoreni Šimić nekažnjeno terorizirao stanovnike zapadne Hercegovine, krijumčario drogu, naručivao bombaške napade, krao automobile, pucao na policajce i na koncu pripremao ubojstvo policijskog ravnatelja Zorana Galića. Informaciju da se traži plaćenog ubojicu, točnije snajperistu, koji će likvidirati ravnatelja MUP-a Zapadnohercegovačke županije Galića prvi su, sredinom ožujka, dobili agenti Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), i to iz banjolučkog kriminalnog miljea. Dvadesetak dana kasnije, početkom travnja, operativci OSA-e došli su do novih saznanja, da je Mate Šimić angažirao trojicu kriminalaca iz Mostara da prate Zorana Galića. Šimićeva je kriminalna skupina nadzirala Galićevo kretanje puna 24 sata. Navodno su mu stalno bili za petama i znali pojedinosti iz života šefa policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije