SIDA

U Hercegovini za projekte ukupno izdvojeno 638 tisuća maraka

Poduzetnost
22.01.2013.
u 10:43

Redah želi povećati konkurentnost i rast malih i srednjih poduzeća u najdinamičnijim sektorima

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, objavila je javni poziv za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta “Credo Hercegovina” financiranog od Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju - Sida.

Grant sredstva

Predmet Javnog poziva je dodjela grantova iz Razvojnog fonda mikro, malim i srednjim poduzećima i općinama u Hercegovini i to u maksimalnom iznosu od 18 tisuća maraka za mikro, mala i srednja poduzeća i 40 tisuća maraka za općine. Gore navedeni iznosi predstavljaju grant sredstva s tim da pojedinačni grant ne može biti veći od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Ukupan proračun dostupan za dodjelu grant sredstava unutar Grant sheme je 438.500,00 KM za MSP-a i 200.000,00 KM za općine.

Uvjeti za javni poziv

Kroz ovaj projekt REDAH-u je cilj povećati konkurentnost i rast malih i srednjih poduzeća u najdinamičnijim sektorima odabranima temeljnom analizom i to: metal, turizam, plastika i guma, proizvodnja sira, informacijsko-komunikacijski sektor. Korisnici projekata za dodjelu grantova su mikro, mala i srednja poduzeća registrirana na području neke od općina iz regiju Hercegovina, uz uvjet da imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika, što vrijedi za sektor metala i plastike, najmanje tri zaposlena radnika, što vrijedi za IKT sektor te u sektoru proizvodnje sira najmanje jednog zaposlenog što vrijedi isključivo za proizvođače koji prerađuju minimalno 500 litara mlijeka, kao i navedene općine za prihvatljive aktivnosti navedene u projektnoj dokumentaciji. Korisnici koji su dobili sredstva u prvom javnom pozivu za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta „CREDO Hercegovina“ se ne mogu prijaviti na drugi javni poziv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?