lažne snimke

U Kataru izgrađen lažni Damask za širenje neistine o stanju u Siriji

damask prosvjedi (1)
Reuters/PIXSELL
19.07.2012.
u 14:52

Katarska kompanija počela je nedaleko Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji

Kada je prošle godine smaknut Muammar Gadafi svijetom je odjeknula priča kako se zapravo ništa od toga nije dogodilo, kako je rat u Libiji izmišljen i kako su snimke borbi i ranjenih i ubijenih Libijaca zapravo montaže snimljene na filmskom setu u Kataru, a Sana, sirijska nacionalna Informativa agencija, isto to tvrdi i za rat u Siriji.

- Katarska sigurnosna kompanija specijalizirana za izradu maketa i kulisa započela je s pripremama za ostvarivanje plana kojim želi javnosti predočiti krivu sliku stanja u Siriji - tvrde iz Sane.

Prema njihovim izvorima, prenosi Guardian, katarska kompanija počela je nedaleko Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji.

Za ovu rekonstrukciju rata u Siriji navodno su zaposleni i statisti koji su odjeveni u uniforme sirijske vojske, unajmljeni su i fotografi, a ulicama tih navodnih lažnih gradova voze se privatni, ali i službeni automobili sirijske vojske s lažnim sirijskim registracijskim oznakama. Naime, te kulise trebale bi navodno, javljaju iz Sane, trebale bi poslužiti za snimanje lažnih videa i fotografija stanja u Siriji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije