bez žrtava

U Kosovskoj Mitrovici druga eksplozija u manje od 24 sata

19.10.2013.
u 10:04

Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebao spriječiti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore i na tim izborima pobjede - navodi se u priopćenju Ureda za Kosovo

Nešto iza ponoći u Kosovskoj Mitrovici je odjeknula i druga eksplozija u manje od 24 sata, ali i u ovoj, srećom, nije bilo žrtava već samo materijalne štete. Eksplozivna naprava je eksplodirala na sjeveru Kosovske Mitrovice gdje su Srbi u većini, na terasi stana Ninoslava Đerića, kandidata za skupštinskog zastupnika Građanske inicijative Srpske na lokalnim izborima 3. studenoga.

Kako javlja Tanjugov novinar s mjesta događaja, u trenutku eksplozije Đerić je u stanu bio sa suprugom i kćerkom, a pripadnici kosovske policije su odmah stigli na mjesto eksplozije i jutros su počeli očevid. 

- Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebao spriječiti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore i na tim izborima pobjede - navodi se u priopćenju Ureda za Kosovo, koji ocjenjuje da je posrijedi "još jedna gruba provokacija koja se dogodila za manje od 24 sata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice".

Aleksandar Vulin, u srpskoj vladi zadužen za Kosovo, rekao je kako je uvjeren da je počinitelj Srbin koji se protivi izborima i izlasku Srba na izbore na Kosovu. Među kosovskim Srbima je vrlo jaka struja koja se protivi Bruxelleskom dogovoru o stabilizaciji odnosa Beograda i Prištine čiji su rezultat lokalni izbori 3. studenog gdje će i Srbi dobiti priliku za participaciju u vlasti, ali u okvirima kosovskih zakona. Ova struja se podjednako protivi Prištini kao i Beogradu jer su sanjali izdvajanje sjevera Kosova i integraciju u sustav Srbije što međunarodna zajednica nije dopustila.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?