POLARNA ZIMA

U Kupreškom polju izmjereno -25 stupnjeva, sutra snijeg

snijeg
AFP/Pixsell
16.12.2010.
u 09:13

Sljedećih nekoliko dana temperature će bilježiti duboke minuse u BiH

Iako kalendarski još uvijek nije nastupila, zima je u Bosni i Hercegovini već uvelike pokazala zube. Naime, jučer su žive na termometrima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine tijekom većeg dijela dana pokazivale minus. Najhladnije je svakako bilo u Tomislavgradu i Kupresu. Na kupšreškom polju, točnije kod benzinske crpke, izmjereno je čak -25 stupnjeva, kažu Kuprešaci. Po ulicama je oko 15 centimetara snijega, okolo je daleko više snijega i strašno je hladno. U ponedjeljak je bilo -12, a u utorak ujutro u gradu je bilo -18, tvrde Kuprešaci.

Petnaestak centimetara snijega izmjereno je jučer i u Sarajevu, gdje su temperature također tijekom cijelog dana bile duboko ispod ništice. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, slično vrijeme će se zadržati i sljedećih nekoliko dana. Tako će se danas temperature kretati od minus 8 do minus 1 u jutarnjim satima, dok bi poslijepodnevne trebale biti od minus 2 u Bosni do 3 stupnja u Hercegovini. Zbog izrazito niskih temperatura te naoblake, u petak bi snježne pahulje mogle zabijeliti čak i najjužnije dijelove Bosne i Hercegovine. Naime, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, snijeg se tijekom petka očekuje u cijeloj zemlji.

U većem dijelu zemlje jutarnje temperature će biti ispod minus deset, a dnevne temperature će se na jugu popeti najviše do šest stupnjeva. Nešto više temperature mogu se očekivati tijekom prvog dana vikenda, kada će se jutarnje temperature kretati od minus osam do dva stupnja, a popodnevne će biti od minus dva do šest Celzijevih stupnjeva na jugu zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?