burna noć na kosovu

U Mitrovici eksplozije, a Dačić najavljuje da je rat moguć

Ivica Dačić
Pixsell
24.11.2011.
u 09:55

KFOR pokušao ukloniti barikadu pa unatoč suzavcu i pokušaju otpora otjerani iz Dudina Krša

Snage KFOR-a jučer oko 23 sata pokušale su ukloniti barikadu koju su Srbi postavili u mjestu Dudin Krš u kosovskoj općini Zvečan. Za vrijeme KFOR-ove intervencije oglasile su se sirene u Zvečanu i Dudinu Kršu, a oko barikade okupili su se građani koji su postavili novu barikadu.

Nekoliko minuta poslije ponoći, javlja RTS, KFOR je bacio suzavac na Srbe okupljene oko barikade kako bi ih rastjerao. To im nije pošlo za rukom jer su samo 15-ak minuta prije 1 sat unatoč bacanju suzavca potisnuti oko 100 metara od barikade u Dudinu Kršu.

Pola sata poslije snage KFOR-a napustil su Dudin Krš.

Oko 2 sata snažna eksplozija odjeknula je sjevernim djelom Kosovske Mitrovice. Na sreću nitko u eksploziji nije ozlijeđen, a uništena su dva automobila.

Napeto stanje na Kosovu svojim izjavama potpiruje i zamjenik premijera Ivica Dačić uvjeren da nitko Srbiji ne smije priopćiti kako je Kosovo zauvijek izgubljeno i da neće ratovati za Kosovo jer je zbog regionalne sigurnosti potrebna "ravnoteža straha".

– Crvena linija za Beograd predstavlja oružani napad Hashima Thaçija na Srbe na Kosovu i Metohiji. Thaçi mora znati da takvim napadom napada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno gledati – naglasio je Dačić, javlja Press.

Usporedio je Srbiju s Turskom i dodao: 

– Ako Turska može kazati da su napadi na Sarajevo napadi na Istanbul, zbog čega onda napad na Kosovsku Mitrovicu nije napad na Beograd.

Dačić, srbijanski ministar unutarnjih poslova, smatra da bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Thaçiju. 

– Tijekom povijesti nekoliko smo puta gubili i vraćali Kosovo – zaključio je Dačić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?