SVEUČILIŠTE

U Mostaru više nema mjesta na studijima medicine i građevine

studenti
Photos.com
17.07.2010.
u 10:39

Temeljem izvješća dekana pojedinih fakulteta te Akademije likovnih umjetnosti, Senat je izrazio zadovoljstvo uspješno okončanim prvim (srpanjskim) upisnim razredbenim rokom

Senat Sveučilišta u Mostaru na sjednici koja je jučer održana u Mostaru, pored ostalog, razmatrao je i upis studenata u prvu godinu preddiplomskog studija u prvom upisnom krugu akademske 2010./2011. godine.

Zadovoljni upisom

Temeljem izvješća dekana pojedinih fakulteta te Akademije likovnih umjetnosti, Senat je izrazio zadovoljstvo uspješno okončanim prvim (srpanjskim) upisnim razredbenim rokom. Prema zbrojenim podacima, temeljem javnoga natječaja za upis se prijavilo 2972 svršenih srednjoškolaca. - Zanimanje učenika za naše sveučilište je i više nego zadovoljavajuće. Skoro tri tisuće ih je podnijelo prijave, što je za 650 više nego prošle akademske godine. Budući da na nekim fakultetima još uvijek traje upis, trenutačno nemamo točne podatke o broju slobodnih mjesta za drugi razredbeni rok, rekao je dr. Vojo Višekruna, pomoćnik rektora za nastavu i studente Sveučilišta u Mostaru. Iz izvješća dekana fakulteta poznato je da na Medicinskom i Građevinskom fakultetu više nema mjesta. Popunjena su, a za svako mjesto kandidiralo se po tri i više kandidata. Ekonomski fakultet najavljuje da na njihovu fakultetu neće biti razredbenih ispita, iako će biti raspisan natječaj za nekoliko slobodnih mjesta. Isto je i na Fakultetu strojarstva i računarstva.

Drugi fakulteti

Na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu bit će raspisan natječaj za nekoliko mjesta za redovite studente uz plaćanje. Na ostalim fakultetima bit će raspisan natječaj prema ranije utvrđenim kriterijima, ali samo za slobodna mjesta koja u prvom razredbenom roku nisu popunjena. Dekani su najavili da će se već uskoro na njihovim web-stranicama moći naći broj slobodnih mjesta te ostale pojedinosti glede rokova i kriterija upisa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?