MZ Tihaljina

U MZ Tihaljina radit će se nova dva kilometra ceste

Tihaljina
25.04.2013.
u 10:23

Ukupno se radi 9 kilometara ceste, s tim da je nanovo dogovorena cesta Brdo-Lukende-Leke

U Mjesnoj zajednici Tihaljina ništa se ne prepušta slučaju. Nakon što smo pisali da se radilo na proširenju trase i pripremi za asfaltiranje puta u dužini oko 7 kilometara, sada tu brojku već možemo zamijeniti s 9 budući da su dogovoreni radovi na staroj trasi puta Brdo-Lukende-Leke u dužini od 2 kilometra. Samoorganizacijom Mjesne zajednice Tihaljina, zaseoka Dubrava - Brdo odrađena su 4,5 kilometra trase Cerov Dolac - Tihaljina kao i ogranka Brdo - Dubrava u dužini od 2,5 kilometara. Vrijednost odrađenih dionica je oko 200 tisuća maraka.


Razvoj Tihaljine

Radove izvodi Pušina company koja se također donacijom uključila u izgradnju ceste. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj kazao nam je da je zadovoljan zbog ovih i dogovorenih radova, ističući kako je razvoj mjesnih zajednica primaran za razvoj svake općine, pa tako i općine Grude. Upravo je Općina pomogla pri izradi projektne dokumentacije i financirajući novu trasu u dužini 300 metara, a koja se nalazi uz Osnovnu školu u Tihaljini.
U organizacijskom odboru Mjesne zajednice radi se punom parom. Ističu kako je Tihaljina dugo godina bila prepuštena sama sebi, unatoč tome što ima najbolje prirodne resurse u Hercegovini. Ove ceste će pomoći lokalnom stanovništvu kako zbog lakšeg povezivanja općine Grude tako i zbog mnoštva drugih stvari.

Brojni pomagači


U odboru ne zaboravljaju još jednom zahvaliti onima koji potpomažu ovaj projekt, a to su Putovi Grude, Žulj trade, Violeta, Autoherc, International Ljubuški, Probeton, Sesari, Auto Ana, Autodijelovi Vranješ, TP Drinovci, Auto Bat, Perić benz Ljubuški, Grafotisak, Franck i Euroherc. Niz je pojedinaca koji sudjeluju u realizaciji zahtjevnog projekta. Radi se o oko 9 kilometara puta što je jedna od većih dionica uopće, u ovoj godini na području Hercegovine. Naravno, ljudi iz Tihaljine ne zaboravljaju one koji im pružaju moralnu podršku i molitvom im daju snagu i ističu fra Branimira Musu koji je uz njih u ovome projektu od velike koristi za društvenu zajednicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?