Tragedija

U nekoliko trenutaka obitelj Marijanović ostala bez ičega

Busovača
08.08.2012.
u 10:05

Požar progutao obiteljsko imanje sedmeročlane obitelji, a šteta je procijenjena na 100 tisuća KM. Ostali su bez sredstava za život...

Da samo jedan jedini trenutak može uništiti sve što je čovjek za života sagradio, potvrdilo se nažalost još jednom početkom kolovoza u naselju Donja Rovna u općini Busovača. Požar koji je izbio na imanju obitelji Marijanović u trenu je progutao sve.

Prejaka vatra

Nisu ga uspjeli ugasiti ni vatrogasci iz Busovače jer vatra je bila prejaka te se jednostavno nisu mogli približiti objektima koji su nestajali u trenu. Kako prenosi internetski portal www.centralna.ba, šteta nastala u požaru je ogromna. Izgorjela je štala za ovce, stolarska radnja, velika štala za krave, garaža ali i ostali prateći objekti. Po riječima Pere Marijanovića, pričinjena šteta na njegovu imanju procijenjena je na 100 tisuća maraka.

“Što je najgore, vatra je progutala stolarske strojeve pomoću kojih smo zarađivali za život. Srećom, nitko od obitelji nije stradao, uspjeli smo spasiti i većinu stoke, a vatra nije zahvatila ni obiteljsku kuću. Iako, manja bi šteta bila da nam je izgorjela kuća, nego sav stolarski alat i strojevi od kojih smo živjeli“, kaže Pero Marijanović. On nije bio kući kada je izbio požar, a nevjesta mu je kazala kako je prije izbijanja vatre vidjela bljesak, te se pretpostavlja da su elektroinstalacije uzrok izbijanja vatre. No, to je u ovom trenutku manje važno. Obitelji Marijanović najteže pada što su ostali bez strojeva od kojih su živjeli, a nemaju kamo ni sa stokom. U akciju pomoći Marijanovićima uključila se Fondacija Kairos. “Ovoj sedmočlanoj obitelji je dobrodošla svaka pomoć, a trenutačno je najvažnije da se osigura siguran smještaj za životinje te da obitelj “stane na noge“!

Apel za pomoć


Stoga još jednom molimo da svi dobri ljudi, također i poduzeća koja se bave građevinom pomognu bar u građevnom materijalu kako bi obitelj što prije osigurala egzistenciju“, poručuju iz Fondacije mladih Kairos.

Novčani prilozi

Onima koji žele pomoći novčanim prilozima na raspolaganju su sljedeći žiro-računi otvoreni u Hypo Alpe Adria Bank na ime Pere Marijanovića:

Za uplate iz BiH:
Broj žiro-računa: 3061153801191341

Za uplate iz inozemstva:
IBAN: BA393060282573515395
Swift code bank: HAABBA22
Partija: 25735153
Banka: Hypo Alpe Adria Bank
Svi koji na neki drugi način žele pomoći na raspolaganju je i broj mobitela Pere Marijanovića: 063/865-430.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?