Utakmica

U neredima uništeno 6 auta i ozlijeđeno 19 policajaca

SIPA
04.03.2013.
u 10:26

Željezničara su se nakon pobjede svoga tima potukli između sebe

Još jučer je Večernji list objavio kako normalizacije stanja u bosanskohercegovačkom nogometu nema, nakon što su navijače splitskog Hajduka napali navijači Čelika, a već danas se novi crni oblak nadvio nad bosanskohercegovačku javnost, ogorčenu novim navijačkim incidentima epilog kojih je 19 ozlijeđenih policajaca i 6 oštećenih vozila te dva ozlijeđena navijača. Sve se to događalo nakon još jedne utakmice u kojoj je aktualni bosanskohercegovački nogometni prvak pokazao dominaciju i potvrdio da će i u ovoj polusezoni sve učiniti da obrani prošlogodišnji naslov. Utakmica protiv Travnika je završila 2:0, a cijelo vrijeme je ključalo među navijačima Željezničara, popularnim “manijacima”. Da opravdaju svoj navijački naziv, “manijaci” su se prvo potukli između sebe, što je potvrdio i policijsko izvješće u kojemu stoji da su nerede počeli praviti navijači Željezničara koji su se nalazili na južnoj tribini stadiona na Grbavici. U međusobnoj tučnjavi bilo je ozlijeđenih navijača, kao i policajaca koji su pokušali smiriti uzavrele strasti ljubitelja istoga kluba. Pravi “rat” počeo je izvan stadiona. Očevici koji žive u blizini strepili su u strahu od huligana koji su krenuli u obračun sa svim i svačim.

Tu su ušli u pravi obračun s policijom, čijih je 19 pripadnika pretrpjelo ozljede, a u glasnogovorništvu MU -a u Sarajevu potvrđeno je da je 6 vozila oštećeno. Prema dostupnim informacijama, uhićene su tri osobe za koje sumnjaju da su bili među napadačima na policajce, a među njima je bilo i maloljetnika.

Građani Sarajeva su ogorčeni i pitaju se kakva je svrha lige zbog koje moraju strahovati, kako istinski navijači tako i okolni mještani. Iako je Željezničar pobijedio i ostao čvrsto na vrhu bh. Premijer lige, huligani su učinili sve da utakmica padne u drugi plan. Kakve će biti daljnje mjere protiv suzbijanja navijačkih nereda zasad nije poznato, no činjenica je da će se i vlasti i Savez za normalizaciju stanja u bosanskohercegovačkom nogometu morati ozbiljnije uključiti u uvođenje reda u cjelokupnu situaciju nogometa u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?