Novogodišnja noć

U novogodišnjoj noći direktoru Top Turista zapaljen automobil

Požar
15.01.2013.
u 10:11

Vozilo je zapaljeno, a moguće je da ga je zapalila raketa tijekom proslave

Mercedes B, vlasništvo poduzeća Top Turist potpuno je izgorio u požaru koji je jučer rano ujutro buknuo u Mileševskoj ulici broj 5 u banjolučkom naselju Potok!

Vozilo zapaljeno!?

Prema informacijama iz policije, vatra je planula oko 2:30 sata iza ponoći, a u požaru nije bilo ozlijeđenih. - Policija je obavile očevid i izuzela određen broj dokaza koji će biti predmet vještačenja, kako bi se utvrdio uzrok izbijanja vatre - kratko su poručili iz CJS Banja Luka. Iako u policiji nisu mogli govoriti u uzrocima, neslužbeno se moglo čuti kako se pretpostavlja da je vozilo zapaljeno, ali se još utvrđuje je li se to dogodilo namjerno ili slučajno tijekom proslave pravoslavne Nove godine.

Vatra prijetila kućama

Direktor Top Turista za Bosnu i Hercegovinu Darko Đakić, koji je koristio izgoreni mercedes, rekao je novinarima da je automobil bio parkiran u dvorištu ispred kuće, a da je on u trenutku izbijanja vatre spavao. - Moja supruga je čula dva ili tri praska pa me je probudila i tada sam vidio o čemu se radi. Zajedno s vatrogascima gasili smo vatru kako se ona ne bi proširila na okolne kuće. Ne znam kako je došlo do požara, ali vjerujem da će policija uraditi svoj dio posla - rekao nam je Đakić. On je također naveo da ne zna uzrok izbijanja vatre, ali da postoji mogućnost da je na auto pala neka raketa ili dio vatrometa, jer se tijekom večeri slavilo. - Najbitnije je da nitko nije stradao i da se požar nije proširio na okolne kuće kojima je prijetio. Vjerujem da će uzrok uskoro biti utvrđen - zaključio je direktor Top Turista. Njegovi susjedi, također, su potvrdili da je vatra u jednom trenutku ozbiljno prijetila kućama, ali da je na sreću sve na kraju dobro završilo.

- Plamen je bio iznimno velik i u jednom trenutku on je zahvatio dio šupe s drvima, pored kuće. Uz intervenciju vatrogasaca uspjeli smo ga ugasiti, pa je izgorio samo automobil - ispričali su stanari ove ulice koji su proveli noć bez sna šokirani događajem koji je zadesio njihovo naselje.

Iz Vatrogasne postrojbe Banja Luka jučer je potvrđeno da su njihovi pripadnicu vatru gasili nešto manje od sat vremena. Visina materijalne štete još nije utvrđena, a trenutna cijena B klase mercedesa je nekoliko desetaka tisuća maraka.

Policija radi na rasvjetljavanju slučaja i analizi dokaza koji bi mogli dati odgovor na pitanje što se točno dogodilo u ovome naselju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?