zrakoplovna nesreća

U padu zrakoplova u Sibiru poginula 31 osoba, 12 preživjelo

'avion_nnn_spo_070911'
''
02.04.2012.
u 07:29

Zrakoplov je pao samo 30-ak km nakon uzlijetanja iz zračne luke Tyumen na zapadu Sibira, a s 39 putnika i četiri člana posade bio je na putu prema Surgutu

Zrakoplov ruske zrakoplovne kompanije UTair srušio se gotovo odmah nakon polijetanja, samo 30-ak kilometara od zračne luke, javlja Ruters. U padu zrakoplova poginula je 31 osoba, a od 12 spašenih njih pet je u kritičnom stanju, donosi ruski Interfax, te dodaju kako je potraga za preživjelima završena. Dodaju i kako su istražitelji zaplijenili svu dokumentaciju o tehničkim specifikacijama zrakoplova te kako su se već pri polijetanju zrakoplova pojavili problemi koji su iz nepoznatih razloga ignorirani.

Prema prvim neslužbenim informacijama za pad zrakoplova su krivi kvarovi koji su primjećeni pri polijetanju, a veliku ulogu u nesreći odigrao je i neoprez pilota koji je te iste kvarove ignorirao. Ipak, posada je, čini se pokušala prisilno prizemljiti zrakoplov prije pada.

Zrakoplov je pao nakon uzlijetanja iz zračne luke Tyumen na zapadu Sibira, a s 39 putnika i četiri člana posade bio je na putu prema nešto sjevernijem sibirskom gradu Surgut.

Nakon pada zrakoplov se zapalio, a svi ozlijeđeni helikopterima su prevezeni u bolnicu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?