Veliko otkriće

U perilicama švercao 717 kg heroina u BiH

Heroin
02.08.2013.
u 09:51

Hrvatu D. N. prijeti 20 godina zatvora zbog šverca droge u Turskoj

Hrvatski državljanin koji je u kamionu s kućanskim aparatima prevozio iz Istanbula u Bosnu i Hercegovinu čak 717,6 kilograma heroina te s ilegalnim teretom “pao” na granici Bugarske i Turske. Utvrdi li se da je kriv, Hrvat D. N. u zatvoru provest će najmanje 20 godina, no uzevši u obzir da vjerojatno nije djelovao sam te da je švercao baš heroin, kazna će vjerojatno biti i puno drastičnija. Turski su carinici na prijelazu Hamzabeyli - Lesovo kamion, i to jučer u 2 sata, podvrgli ispitivanju rendgenskim zrakama. Kao legalan teret bila je navedena bijela i kućanska tehnika. No rendgenska je snimka digla uzbunu: gustoća tereta bila je veća od uobičajene. Tad se krenulo prevrtati jedan po jedan komad: LCD televizore, kućanske aparate, perilice posuđa i rublja. U deset perilica rublja pronašli su čak 1400 paketa heroina. Špekulira se da je manji dio bio namijenjen BiH, dok je veći dio bio u tranzitu za ostale države, dosegla cijenu od oko 20 milijuna eura. U Turskoj su predviđene kazne od 10 do 20 godina, a u nekim slučajevima plaća se i novčana kazna za svaki gram nedopuštenih supstanci. Ako je riječ o heroinu ili kokainu, kazna počinitelju se udvostručuje. K tomu, ako je počinitelj djelovao kao dio organizacije - a organizaciju čine već dvoje ljudi - kazna se uvećava za trećinu. Dijana Magdić, direktorica tvrtke Hit logistika, jučer je bila šokirana kad je čula da je logotip njezine tvrtke vidljiv na kamionu marke Volvo.

- Nedavno smo taj kamion prodali B. M. iz Zagreba. Javio se na oglas, došao, pogledao vozilo i odmah smo se dogovorili o cijeni. Kupoprodajni ugovor potpisali smo 13. srpnja i platio nam je nešto više od polovice cijene. Dogovorili smo se da će ostatak podmiriti u roku od mjesec dana i da će ga tada vlasnički prenijeti na svoje ime - kaže ona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije