SIPA

U Sarajevu otkrivene dvije laboratorije za proizvodnju droge

droga
04.06.2013.
u 20:03

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je oko 230 stabljika opojne droge „skunk“, veći broj folija sa zemljom sa kojih je skinuta navedena opojna droga i veća količina narkotičkog sredstva pripremljena za dalju distribuciju.

 

 

Postupajući po usmenim naredbama Županijskog Suda i Tužiteljstva Sarajevske županije,  pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su izvršili pretres privatnog stambenog objekta (kuće) u naselju Ahatovići, općina Novi Grad, kojom prilikom su pronašli dvije laboratorije za prozivodnju opojne droge „skunk“.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je oko 230 stabljika opojne droge „skunk“, veći broj folija sa zemljom sa kojih je skinuta navedena opojna droga i veća količina narkotičkog sredstva pripremljena za dalju distribuciju. Pored navedenog, pronađene su i privremeno izuzete kompletne elektroinstalacije sa razvodnim pločama, prigušnicama, žaruljama za rast i cvat opojne droge, kao i kemikalije potrebne za uzgoj, te precizna digitalna vaga, pribor za pakovanje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

U okviru navedenih aktivnosti, za sada, su slobode lišene dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ FBiH.

- Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje će nad istim biti izvršena  kriminalistička obrada, nakon čega će iste biti predate nadležnom Tužiteljstvu na dalji postupak. Dalje aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informirana - priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?