POVRAT ULAGANJA

U Splitu počela isplata štedišama posrnule Credo banke

Credo banka isplate (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
01.12.2011.
u 09:21

Vinko Radić, direktor Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), najavio je ranije kako je novac za isplatu osiguran te da niti jedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen

Kao što je prije nekoliko dana obećano, u četvrtak ujutro započela je isplata štediša u poslovnicama Poštanske i Croatia banke u Splitu.

Vinko Radić, direktor Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), najavio je ranije kako je novac za isplatu osiguran te da niti jedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen. Također je apelirao na štediše da 1. prosinca odu u poslovnice banaka u kojima će se vršiti isplata i mirovine. Kako bi se rasteretila gužva u poslovnicama banaka, umirovljenicima je savjetovao da isplatu zatraže na poštanskim šalterima.

Uprava banke ovim je skratila rok za pripremu i isplatu osiguranih depozita DAB-a sa tri mjeseca na samo tjedan dana. U banci je ukupno bilo 608 milijuna kuna depozita fizičkih osoba od čega je 420 milijuna kuna na 10.048 osoba osigurano, 188 nije bilo osigurano i neće se isplatiti štedišama. Na računima 1480 trgovačkih društava još je 220 milijuna kuna izgubljenog novca. Najveći dio odnosi se na mala i srednja poduzeća ( 161,7 milijuna kuna).

Pitanje povrata novca klijenata brokerskih kuća koje su imale račune u Credo banci i dalje ostaje nerazriješeno. Radi se o svoti od oko 10 milijuna kuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije