Radi se dokumentacij

U tijeku su 22 projekta vrijedna 500.000 KM

Grude
09.09.2013.
u 09:30

Uređuje se ulica fra Gabre Grubišića, sanira se Grudsko vrilo, priprema dokumentacija za sjevernu obilaznicu...

U Grudama se trenutno rade 22 projekta, bilo da se radi o izradi dokumentacije ili radovima na terenu, u vrijednosti pola milijuna maraka! Tu informaciju potvrdio nam je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj tijekom kolegija sa zaposlenicima Općine, s kojima je analizirao tjedan na izmaku i smišljao strategiju za tjedan koji predstoji.

Uređenje gradskih ulica

U razgovoru za Večernji list Grizelj je rekao: - Neki projekti se odnose na izvođenje radova, rekonstrukciju i sanaciju, kao što je uređenje vodozahvata u Grudskom vrilu. Uređuju se gradske ulice, asfaltiraju se lokalni i nerazvrstani putovi, a radovi se obavljaju i na po nekoliko groblja. Spomenuti ću da je završena sportska dvorana OŠ u Grudama, a drinovačka sportska dvorana je u fazi raspisivanja javnog natječaja - kaže Grizelj.

Sjeverna obilaznica

Projektna dokumentacija izrađuje se i za vodoprivredne objekte da bi se uredilo stanje u gradskom središtu, ali i ondje gdje voda dosad nije mogla doći. - Cilj je kompletno urediti odvodnju oborinskih voda u samom središtu grada, a u fazi je izrada projektne dokumentacije za širenje vodoopskrbnog sustava na gornji dio općine Grude. Priprema se raspisivanje javnih natječaja za proširenje vodoopskrbnog sustava na područjima gdje dosad vode uopće nije bilo - govori Grizelj. Što se tiče nogostupa od Boboške do Ružića, koji prolazi i pored stadiona Elić Luka, grudski načelnik kaže.

- To je poseban projekt, radi se o dva kilometra nogostupa koji radi Federalna direkcija cesta, a općina sudjeluje u uređenju površinskog sloja, postavljanja kocke, izmještanja i uređenja rasvjete i slično. Možda i najzanimljiva za Gruđane vijest je o izradi idejnog projekta za Sjevernu obilaznicu. Projektnu dokumentaciju radi tvrtka Integra Mostar, a obilaznica bi se granala s dvije ulice. Jedan put bi izlazio prije crkve sv. Katarine u Grudama, a drugi kod staračkog doma. Središnja ulica fra Gabre Grubišića je dobila nogostup, a zgrada Općine novu fasadu. Načelnik Grizelj toj ulici najavljuje još rasvjetu, ogradu, nadstrešnicu za autobusnu postaju... 
Radovi se nastavljaju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?