stalna podrhtavanja

U Turskoj obustavljena potraga za preživjelima, gotovo 600 poginulih

turska, potres (1)
AFP/PIXSELL
31.10.2011.
u 10:41

Gotovo nitko od 100.000 stanovnika Ercisa ne usudi se vratiti u domove jer popratni potresi dosežu magnitudu od 5,3 po Richteru

Gotovo 600 ljudi smatra se poginulima u potresu na jugoistoku Turske, a spasilačke su ekipe, vodeći se odlukom vlasti, prestale tragati za preživjelima i posvetile se tisućama obitelji koje su ostale bez svoga doma.

U manje oštećenim dijelovima Ercisa, grada koji je najviše pogođen razarajućim potresom, struja je ponovno uključena, javlja Reuters, a otvoreno je i nekoliko trgovina.

Ipak, gotovo nitko od 100.000 stanovnika toga grada nije se spreman vratiti u svoje oštećene domove zbog straha od stalnih popratnih potresa. Upravo jedan od tih potresa jučer je dosegnuo magnitudu od 5,3 stupnja po Richteru.

Kako se zima približava, a temperature po noći padaju, djeca i starci razbolijevaju se jer im šatori postavljeni na nogometnom stadionu ne pružaju gotovo nikakvu zaštitu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?