Razgovor

U želji da zadrži vlast, 
SDP se ponaša kao Komunistička partija

Salmir Kaplan
03.06.2013.
u 10:10

SDP misli da se na vlasti u Federaciji BiH može održati montiranim političkim procesima, kao što je to u svoje vrijeme radila Komunistička partija, ali SDA im to nipošto neće dopustiti

Izvanredno stanje u Vladi Federacije BiH utječe i na rad Ministarstva kulture i sporta. S ministrom Salmirom Kaplanom razgovarali smo o otežanom radu u ovakvim uvjetima, ali i problemima sa zaštitom nacionalnih spomenika, za što ministar najvećeg krivca vidi u nadležnom državnom povjerenstvu.

• Kako danas funkcionira federalna Vlada? Stvara li se privid ili ona doista funkcionira kao tijelo?

Federalna Vlada ima sve preduvjete da funkcionira u punom kapacitetu. Međutim, iz određenih razloga sjednice se sazivaju vrlo rijetko. Oko 400 točaka je spremno za razmatranje. Mislim da je u pitanju nepotrebno opstruiranje rada Vlade. Mi trebamo raditi svoj posao dok se eventualno ne izabere nova vlada.

• Koliko sve ono što se zbiva oko istrage i uhićenja predsjednika FBiH Živka Budimira utječe na funkcionalnost sadašnje vlasti u Federaciji? Vi ste bili jedan od ministara koji je dočekao Budimira u Sarajevu prilikom njegovog povratka na posao?

Da. Ja sam i na taj način želio dati potporu vladavini prava i osuditi montirane procese kojima se bavi SDP. Ta stranka pokazuje da nije ništa drukčija od Komunističke partije. Sve ovo je već viđen scenarij i 1946. i 1948. i 1983. pa i 2001. godine. SDP misli da se može održati na vlasti jedno duže razdoblje uz pomoć montiranih procesa, kao što je to radila Komunistička partija. SDA to neće dopustiti. Mi smo kao stranka i došli na vlast promovirajući principe slobode i boreći se protiv montiranih procesa. Na tome ćemo ustrajavati i ubuduće.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?