Bizarno

U zgradi držala pse lutalice, akcija čišćenja trajala danima

Čišćenje
15.06.2012.
u 09:32

Policajci
koji su ušli u haustor tvrde da nikada nisu vidjeli nešto tako...

U strogom središtu Sarajeva u Pruščakovoj ulici danima je trajala akcija čišćenja kuće Senke Knežević-Šarić, udomiteljice pasa lutalica. Problem Senke KneževićŠarić i gomile pasa smještenih u haustoru u Pruščakovoj ulici u središtu Sarajeva poznat je već godinama. U središte javnosti dospio je nedavno nakon što je aktivistica za prava životinja Jelena Paunović skrenula pozornost na njega, da bi zatim čitava stvar eskalirala.

Prvi susjed policija

Priča o Senki Knežević-Šarić i njezinom držanju čitavog čopora pasa u haustoru stara je nekoliko godina. Štoviše, zgrada u kojoj stanuje Šarićeva, osim što se nalazi u strogom središtu grada, privatno je vlasništvo koje se vodi na njezinom bratu Senadu koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama. Da stvar bude još bizarnija, zgrada se nalazi preko puta Federalnog MUP-a Bosne i Hercegovine. Aktivisti i sustanari su se godinama žalili na neugodan miris i lavež koji su dopirali iz haustora, a s čitavim slučajem su bile upoznate i sve nadležne institucije. Međutim, nitko nikada nije ništa učinio. Slučaj je prijavila Jelena Paunović, koja je godinama bezuspješno pokušavala riješiti problem sa Senkinim psima. Jelena je zapravo i obavila najveći dio posla u ovom slučaju i izborila se da se problem u Pruščakovoj ulici konačno nađe u središtu pozornosti, što je i doprinijelo konačnom rješenju i uhićenju Šarićeve. Službenici azila u Prači i brojni građani i aktivisti za prava životinja proveli su čitav dan pokušavajući ući u objekt u Pruščakovoj ulici i uzeti pse. Naposljetku su građani provalili u objekt, a Šarićeva je uhićena, a tijekom pretresa haustora pronađeno je šest pasa.

Humanistica ili monstrum

Policajci koji su sa službenicima azila tada ušli u haustor Šarićeve naveli su kako nikada nisu vidjeli nešto tako te da se unutra nalazio debeli sloj izmeta. Međutim, nakon svega Šarićeva je ubrzo puštena iz pritvora i vratila se u zgradu i svojim starim navikama. Naime, radnici koji rade na čišćenju ne dopuštaju slikanje unutrašnjosti objekta, jer to ne dopušta Šarićeva, koja nadgleda čišćenje. Kako navode očevici iz okolnih haustora Šarićeve, samo u jednom danu su izvezena dva kamiona otpada. Naposljetku, nameće se jedno logično pitanje, je li Šarićeva doista toliki monstrum kakvom su je određeni mediji prikazali ili je samo još jedna od neshvaćenih građana koji pokušavaju pomoći bližnjem svom ili je riječ o psihijatrijskom slučaju. Stanari iz susjednih zgrada za Senku Knežević-Šarić, između ostaloga, kažu kako je uvijek bila čudna, ali im nije jasno da nitko od nadležnih nije nikada intervenirao. Oni upućeniji u obiteljske odnose Šarićeve, koji je znaju dugi niz godina, tvrde kako je pse počela prikupljati nakon smrti majke. Do prije nekoliko godina Šarićeva je izdavala poslovni prostor tvrtki City Fashion koji su, kako navode susjedi, prekinuli ugovor zbog nesnosnog neugodnog mirisa i laveža pasa. Prije rata obitelj Šarić je izdavala čitavu zgradu, čija vrijednost se procjenjuje na oko milijun konvertibilnih maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?