EUROPSKA LIGA

U Zrinjskom svjesni da su odradili samo pola posla do sada

Zrinjski
Stojan Lasić
08.07.2010.
u 08:41

U prodaju će biti pušteno 6.500 ulaznica, a ljepši spol će moći ući besplatno

Zrinjski će danas igrati svoj novi europski susret. U sklopu uzvrata 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu plemići će ugostiti Tobol iz Kostanaya (Kazahstan). Mostarci će pokušat obraniti prednost od 1:2 iz prvog susreta koji su prije tjedana dana odigrali u dalekoj Aziji. Povodom ovog susreta jučer je u klupskim prostorijama održana i tiskovna konferencija.

Tek određen prvi dio

Znatiželji novinara su udovoljavali glavni trener Dragan Jović, kapetan momčadi Mario Ivanković, a uvodno izlaganje je iznio predsjednik Ante Vidačak.

- Očekuje nas teška utakmica bez obzira na povoljan rezultat. Očekujem i sutra teških 90 minuta, kao i u Kazahstanu gdje smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Ipak, ispred nas je još jedno teško poluvrijeme. Moramo biti oprezni i napraviti povoljan rezultat kako bismo išli u 2. pretkolo. Očekujemo veliku pomoć naših navijača i nadam se da će se oni ponašati korektno. Imali smo sastanak s navijačima i prijateljima kluba gdje smo upozorili na neke stvari koje mogu biti pogubne ukoliko bude nekorektnog ponašanja navijača, kazao je predsjednik Vidačak dodavši kako je na izvlačenju parova u Nyonu imao i ozbiljan razgovor upravo o toj temi:

- Kada sam bio u Nyonu na izvlačenju parova, pozvan sam na razgovor vezano uz ponašanje navijača i dobili smo ozbiljno upozorenje da ćemo biti drastično kažnjeni ukoliko bude neodgovornog ponašanja navijača, dodao je Vidačak, pritom zamolivši i medije da djeluju u pozitivnom smjeru kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti.

Kada je u pitanju momčad Tobola, trener Dragan Jović je podvukao detaljnu analizu:

- Tobol je jedan izvanredno organiziran klub, a mi smo u prvoj utakmici imali jedan dobar pristup utakmici svih 90 minuta i plod tog pristupa je povoljan rezultat iz te utakmice. Sutra igramo na svom terenu i pred svojim navijačima, nadam se da ćemo biti kompletni, kazao je trener Jović pri tom dodavši kako će lakša ozljeda Selimovića biti sanirana do početka susreta.

- Ovaj rezultat iz Kazahstana je dio sazrijevanja kluba kroz europske kupove. Tobol je jedna izvanredna momčad, a mi smo u posljednji tren uspjeli složiti ekipu, ne samo za ove europske nastupe nego i za domaće prvenstvo. Sutrašnja utakmica je od velikog značaja za obje momčadi obzirom na protivnika u drugom pretkolu čije ime jamči prolazak još jednog kola. Stanje u timu je izvanredno i atmosfera, kazao je Jović pri tom pozvavši sve ljubitelje nogometa, simpatizere i navijače Zrinjskog iz šire regije da danas posjete stadion pod Bijelim brijegom i daju podršku momčadi u borbi za novi uspjeh.

Besplatan ulaz ženama

Kapetan Zrinjskog Mario Ivanković prisutne je iznenadio kada se pojavio s velikom zavojem na lijevoj ruci.

- Ma neki me vrag ugrizao. Mislim da je u pitanju neki insekt. Od toga mi ne napravio otek velik kao jaje, požalio nam se kapetan plemića.

Na konferenciji za medije Ivanković je kazao kako su izgledi da Zrinjski preskoči Tobola sada bolji nego prije prvoga susreta.

- Prije prve utakmice imali smo po mom mišljenju oko 30 posto izgleda za prolazak u drugi krug. Nakon pobjede od 2:1 na tom gostovanju smatram kako su nam sada izgledi podjednaki. Ovih smo dana puno pričali o dugom putovanju, ali sada taj put i umor treba zaboraviti, te maksimalno angažirano prići uzvratu - dodao je Ivanković.

Inače, za današnji susret je tiskano 6.500 ulaznica. Sve pripadnice ljepšega spola na susret će moći ući besplatno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije