Ubio sina (5)

Ubio sina (5): "Ako ja ne mogu dobiti skrbništvo, neće ni ona"

mauro (1)
Foto: Facebook
1/7
19.11.2011.
u 12:49

Riječ je o 33-godišnjem M. Pinzanu koji je, pričaju susjedi, bio rastrojen nakon rastave od žene. Nakon ubojstva sina izvršio je samoubojstvo.

Mauro Pinzan (33) ubio je oko 10.30 sati u roditeljskoj kući u Smergeliovoj ulici u Vodnjanu svojega sina Samuela (5), a potom i sebi oduzeo život. Kako smo doznali, djetetu je prerezao vrat, a onda se, u očaju, objesio. Mještani Vodnjana šokirani su tragedijom koja je zadesila obitelj Pinzan. Mogu, kažu, tek pretpostavljati što je nagnalo mladog oca da ubije vlastito dijete, a onda i sebi oduzme život. Nakon razvoda od supruge Natali, kažu neki, nije se mogao smiriti. Susjeda Sanja Zilinski kaže kako je Mauro još u lipnju ove godine govorio – ako ja ne mogu dobiti skrbništvo nad djetetom, neće ni ona.

Nekoliko puta bio na psihijatriji

Ubojica je nakon razvoda živio u roditeljskoj kući u Vodnjanu i zajedno s ocem radio u obiteljskom kovačkom obrtu, potvrdili su susjedi koji za njega imaju samo riječi hvale. Upravo je ovog vikenda mali Samuel boravio kod oca. No ovo nije jedina tragedija koja je zadesila obitelj Pinzan. Prije četiri godine tragično je završila i Maurova sestra blizanka Deborah, koja se bacila u Pazinsku jamu.

Prave razloge nitko ne zna. Kažu da je bila u šetnji u društvu prijateljice i posve nenadano odlučila si oduzeti život. Druga sestra Marta, koju smo jučer zatekli na mjestu događaja, nije željela komentirati tragediju koja je pogodila njezinu obitelj.

Susjedi tek svjedoče da je bio dobar, a, koliko znaju, od razvoda od supruge prošlo je nešto više od godinu dana. To je sudbina, kažu neki od njih. No, čini se da s Maurom ipak nije bilo sve u redu. Kako neslužbeno doznajemo, nekoliko je puta boravio na psihijatriji pulske bolnice zbog problema s alkoholom i opijatima.

Navodno je ondje bio jedan dan u srpnju, tada mu je ambulantno pružena pomoć, potom desetak dana u rujnu i zatim 24. listopada. Na mjestu događaja bio je Eddy Puttigna, županijski državni odvjetnik. Nakon višesatnog očevida, nije bio voljan dati izjavu za novinare.

Za najboljeg tatu, poručio je mali Samuel svome ocu Mauru Pinzanu 18. ožujka ove godine, kad mu je predao otisak svoje ruke napravljen uz pomoć teta u vrtiću. Točno osam mjeseci kasnije, 18. studenog, “najbolji tata” oduzeo je život svom sinu i potom presudio sebi.

Album nazvao “Dani kod tate”

Spomenuta fotografija jedna je od mnogobrojnih koje je Mauro Pinzan uvrstio u album na Facebooku, a koji je posvetio svom sinu jedincu. Album je nazvao “Dani kod tate” te ispod fotografija zapisao: “Bilo di, bilo kad, samo da smo skupa!”. Pogled na malog Samuela, nasmiješena dječačića koji je umro od ruke vlastitog oca, slama srce.

Petogodišnjak koji se dosad nije razlikovao od vršnjaka na njima je zauvijek ovjekovječen kako s mačkom omotanom oko noge igra “plejku”. Otac ga je fotografirao i kako mu pomaže u radionici. Zajedno su išli na izlete, a vodio ga je i na druženja s prijateljima. Mali Samuel snimljen je kako se igra u dvorištu, kad je razbio glavu, kako gleda crtiće...

Potresne su i fotografije oca koji ljubi tek rođenog sina pa kad za njega kaže da je “frajerčina”. Gledajući slike teško je shvatiti što je pošlo po zlu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar Goldschmied
Goldschmied
22:21 16.12.2011.

Užasava me ovakav majmun. Da strada jedno dijete njegovom rukom. Još njegovo vlastito dijete. Idiot jedan. Njega ne žalim ni trunke.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije