eksplozije i hitci

Ubojica iz Toulousea još se nije predao, odjeknuli novi hici

Mohamed Merah
Screenshot
22.03.2012.
u 07:17

Policija čitavu noć nije komunicirala s 24-godišnjakom, a "čudno je" što se u njegovu stanu ništa ne događa

Mohamed Merah (24) još uvijek se nije predao francuskoj policiji i opsada zgrade u koju se zabarikadirao još uvijek traje.

Merah je u ime osvete za palestinsku djecu i djelovanja francuskih vojnih snaga u inozemstvu ubio trojicu vojnika u Touloseu i Montaubanu, te troje djece i rabina ispred židovske škole Ozar Hatorah u Toulouseu. Za sva ubojstva je koristio isti pištolj, Colt 45 i isti skuter koji je pokušao prelakirati nakon prvih ubojstava.

Merah tvrdi kako je pripadnik Al-Qa'ide, a za organiziranje ubojstava koristio je računalo svoje majke koja je, kao i jedan od njegove braće priveden na razgovor u policiju dok su drugi Merahov brat i njegova djevojka uhićeni zbog povezanosti s ubojstvima.

Pratite zbivanja iz Toulousea u našem detaljnom pregledu: 

8.40 Čuli smo dva hitca i ne znamo što je to zapravo bilo, kazao je ministar unutarnjih poslova Claude Gueant za francuska medije.

 8.31 Radijska postaja Europe1 objavila je kako je ovo najdugotrajnija opsada u Francuskoj još od 1993. Bivši pregovarač francuske specijalne jedinice RAID objasnio je kako se eksplozije koje su se tijekom noći čule u okolici Merahova stana koriste kako bi se osumnjičenika držalu "u stanju napetosti koje pomaže da se onemoguće sve njegove reakcije". Iako, naglašava bivši pregovarač, kako činjenica da je sam Merah priznao kako je ekstremist "nije dobar znak". 

8.15 Ministar unutarnjih poslova objasnio je kako je "čudno" što se u Merahovom stanu ništa ne događa, javlja BBC, te kako policija čitavu noć nije u kontaktu s 24-godišnjakom.

8.01 On želi umrijeti s oružjem u rukama i nije sigurno je li osumnjičenik još živ, izjavio je francuski ministar unutarnjih poslova . 

7.15 
Tijekom jučerašnjeg dana Merah je u nekoliko navrata tvrdio kako je spreman predati se no nakon što se to nije dogodilo policija je zabinuta kako bi u posljednjem pokušaju otpora moga pucajući oružjem, koje još uvijek ima uza se, pokušati ubiti što više pripadnika snaga sigurnosti.

Francuski tužitelj Francois Molins kazao je kako je Mohamed Merah planirao ubiti još jednog vojnika, a na meti su mu, osim vojnika bila i dvojica policajaca. Mediji pišu da se Merah za zločine navodno obučavao u Waziristanu, regiji na sjeverozapadu Pakistana, a policiji je rekao kako mu je žao što nije uspio ubiti više ljudi te što mu nije uspjelo zgroziti cijelu zemlju i baciti ju na koljena.

6.00 - Želimo ga uhititi živog i odvesti ga pred lice pravde. Želimo saznati koji su njegovi motivi, tko su bili njegovi suučesnici, ako ih je imao - kazao je francuski ministar obrane Gerard Longuet.

4.20 Francuski Le Figaro izvještava kako su njihovi novinari, koji se nalaze izvan opsadnog kruga, kako su se iz unutrašnjosti zgrade u kojoj je opkoljen Merah čula dva hitca dok drugi mediji izvještavaju o snažnoj eksploziji u zgradi.

2.20 Nekoliko hitaca, donosi Guardian, začulo se ispred Merahove peterokatne zgrade u kojoj je opkoljen duže od 24 sata.

1.42 Ispred zgrade u kojoj je opkoljen Merah ponovno se začula eksplozija, ali nešto slabija nego prijašnje tri, javlja SkyNews.

0.16  Operacija uhićenja ipak nije počela. Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova novinarima su rekli kako su eksplozije pokušaj psihološkog pritiska na zabarikadiranog Mohameda Meraha, prenosi BBC.

23.57 Zamjenik gradonačelnika Toulousea izjavio je kako je počela policijska akcija za uhićenjem Mohameda Meraha, osumnjičenog za ubojstva troje djece i rabina ispred židovske škole Ozar Hatorah.

23.50 Novinska agencija AP na svom je Twitter profilu oko 23.40 objavila kako su se čule tri eksplozije ispred zgrade u kojoj se zabarikadirao Mohamed Merah, osumnjičen za ubojstva troje djece i rabina ispred židovske škole Ozar Hatorah u Toulouseu.

Kako je protekao prvi dan opsade u Toulouse možete pročitati ovdje:  >>Policija eksplozijama pokušavala "slomiti" ubojicu iz Toulousea

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?