Proračuna nema

Učenici ostaju bez dokumenata, a odgoda vjenčanja moguća na ljeto

Mostar
Braco Selimović
04.05.2010.
u 12:29

Kašnjenje s usvajanjem proračuna u Mostaru opet nas vraća i situaciju iz prošle godine i socijalne nemire

Tijekom ovoga tjedna trebao bi se održati nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara na kojem će se napokon glasovati o proračunu Grada za ovu godinu. Kako nam je rekao dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović, više nema smisla to pitanje odgađati.

Hitno donijeti proračun

- Proračun trebamo što hitnije donijeti kako bismo zaustavili krizu koja je već počela. Nadam se da neće biti odugovlačenja oko ovoga pitanja te da ćemo ovaj tjedan riješiti ovo pitanje - rekao nam je Vidović. Na naše pitanje hoće li ovaj put biti uopće kvoruma za glasovanje o proračunu, Vidović je rekao kako se nada da će vijećnici biti nazočni sjednici, a ako se ponove prošlotjedni događaji, onda će se znati tko je odgovoran za ovakvu situaciju u Mostaru. Naime, prošli tjedan uopće nije bilo kvoruma ga glasovanje o proračunu na sjednici Gradskog vijeća, a kraj zasjedanja je dočekalo samo 14 vijećnika. U međuvremenu, sindikati gradskih službenika su najavili proceduru pokretanja štrajka ukoliko se gradski proračun ne usvoji tijekom tjedna.

Poruka sindikata

- Mi ćemo stupiti u opći štrajk, a ako je strankama u interesu pokretanje štrajkova u izbornoj godini, neka onda pričekaju s usvajanjem proračuna. Ukoliko se proračun ne usvoji za nekoliko dana, mi definitivno idemo u opći štrajk - poručio je predsjednik Sindikata gradskih službenika Emir Topuz. To bi značilo da ponovno u Mostaru neće biti vjenčanja, te da će doći do obustave izdavanja svih dokumenata. Ovo bi osobito moglo pogoditi mlađu populaciju koja zbog upisa u srednje škole i fakultete traži mnoštvo papira iz gradskih službi, kao što su rodni listovi i sl.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?