Unatoč krizi

Učinkovitost rješavanja šteta skoro 90 posto

erste
arhiva vl
07.05.2010.
u 14:45

Kod životnih osiguranja učestali su zahtjevi za raskidom police, iako je primjetan rast broja novih korisnika ovog osiguranja

Iako su problemi izazvani globalnom krizom utjecali na poslovanje kompanije, Triglav BH osiguranje je u prošloj godini ostvarilo pozitivne poslovne rezultate. Predsjednik Uprave Triglav BH osiguranja Fejsal Hrustanović kaže da je ostvarena premijera u prošloj godini iznosila 31,4 milijuna konvertibilnih maraka, od čega 29 milijuna otpada na neživotna osiguranja. Naplaćena premija je dostigla iznos od 30,9 milijuna KM, što u ovom osiguranju drže vrlo dobrim rezultatom. Ostvarena bruto dobit je 3,3 milijuna maraka.

U prošloj godini je Triglav BH osiguranju prijavljeno 9.214 šteta, a u istom razdoblju riješene su 8.132 štete, pa je efikasnost rješavanja iznosila 88,9 posto. -Zadovoljni smo, jer smo zadržali osnovne ciljeve, a to je prvenstveno rast premije. U planu imamo uvođenje novih proizvoda i proširenje poslovne mreže, kazao je Hrustanović prezentirajući novinarima rezultate poslovanja Triglav BH osiguranja.

Izvršni direktor za poslove osiguranja Edib Galijatović ističe da je struktura ostvarene premije u prošloj godini sukladna europskom prosjeku, gdje obavezno osiguranje sudjeluje s 32 do 33 posto. On napominje kako Triglav BH osiguranje ima i jasne planove za ovu godinu. Cilj je biti među pet vodećih osiguranja u BiH, zadržati ili povećati tržišni udjel, koji trenutačno iznosi 9,5 posto u Federaciji BiH. Među ciljevima za ovu godinu je i dalje jačanje financijske snage kompanije te rast premije od 8,7 posto.

Planirani profit u ovoj godini je minimalno 1,5 milijuna maraka, a u Triglav BH osiguranju ističu kako su ove procjene vrlo oprezne i umjerene. Hrustanović ističe kako se globalna kriza na nekoliko načina izravno odrazila na poslovanje svih osiguranja, pa tako i Triglava. Tu je prvenstveno riječ o nižoj stopi naplate premija, ali i o smanjenju broja vozila koja koriste kasko osiguranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?