TKO PIJE, A TKO PLAĆ

Udruge potpisuju peticiju, SDP-ovi sindikati najavili prosvjedi

peticija
VL FOTO
08.02.2011.
u 09:07

Potpisivanjem peticije organizatori žele poručiti da su Hrvati u BiH majorizirani u odnosu na ostale

Potpisivanju peticije pod nazivom “Stop majorizaciji Hrvata u BiH”, koja će se u općinama i gradovima u BiH organizirati od 10. do 20. veljače, uz hrvatske braniteljske udruge pridružit će se i Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski intelektualni zbor, Studentski zbor hrvatske mladeži, kao i brojne druge udruge i asocijacije. Peticijom koja će biti upućena državama članicama Vijeća za provedbu mira (PIC) organizatori žele domaćoj i međunarodnoj javnosti poručiti da Hrvati kao najmanji konstitutivni narod u BiH nema nikakvu institucionalnu zaštitu. Peticija će biti jasna poruka, tvrde, da ih u institucijama vlasti Hrvate u BiH ne mogu predstavljati one stranke i pojedinci koje nemaju većinski izborni legitimitet hrvatskoga naroda.

Očekuju da će im potporu dati i predstavnici Katoličke crkve koji su više puta ukazali na tešku situaciju u kojoj se hrvatski narod nalazi. S druge strane, stižu najave da će koalicijski blok predvođen SDP-om, uz pomoć nekolicine “odanih” sindikalnih čelnika, organizirati prosvjede radnika jer se kasni s uspostavom nove vlasti na razini Federacije i države BiH.

Doznajmo da su se čelnici pojedinih sindikalnih organizacija koje su dale svoju potporu SDP-ovoj političkoj platformi spremni odazvati na prosvjed u kojem bi “pogurali” uspostavu nove vlasti. Iz četveročlane koalicije, koja želi po svaku cijenu zauzeti vlast prije svega u Federaciji BiH, već diskretno šalju medijske poruke da će to učiniti i putem radničkog bunta. U Središnjem izbornom povjerenstvu na SDP-ove prozivke da koče uspostavu vlasti odgovaraju da poštuju postojeći Izborni zakon te da oni nemaju zakonskog mehanizma uz pomoć kojeg bi utjecali na izbor nove vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?