Grude

Udruge prozivaju stranke zbog 65.000 KM za samo tri sjednice OV

Grude
Stojan Lasić
01.03.2012.
u 10:11

Iz NSRzB su kazali da su se odrekli naknada, HDZ BiH ih želi usmjeriti nekome od potrebe, kao i HDZ 1990, a iz HSP-a se nisu izjasnili

Politička situacija u Grudama i dalje je složena. Vijećničke naknade od 65.000 KM su podigle mnogo bure s obzirom da su održane samo tri sjednice OV u 2011.

Detaljno prikazati

Grudska udruga mladih GRUM postavlja pitanje kako vijećnici mogu primiti naknadu za nerad i pokazati neodgovornost prema zajednici u kojoj djeluju i koja ih je dovela u poziciju da primaju naknadu. Smatraju neozbiljnim način na koji su prikazani rashodi za 2011. u službenom glasilu. Smatraju da bi općinske službe većinu stavki trebale prikazati detaljno i razrađeno kako bi porezni obveznici bili upućeni u što je usmjeren njihov novac. Stranka koja ne participira u OV-u Grude, a to je HSS, navodi nedostatak zajedništva u teškom vremenu koje je proživjela općina Grude. - Gruđani su tražili ljude koji će ih voditi i pružili su povjerenje onima za koje su mislili da će za njih nešto učiniti. Osim što su nekoliko puta mijenjali stolice u vijeću, ključeve službenog automobila, ureda, te pozicije u nadzornim odborima, drugo ništa nije vrijedno ni spomenuti.

Odrekli se naknada

- Spremni smo se odreći naknada, a naravno prije moramo sjesti i definirati u koje ih se svrhe odričemo. Smatram da su studenti primarni i da bi njima novci najbolje došli, i vjerujem da ćemo uskoro dogovoriti po ovom pitanju, kazao je Ljubo Grizelj iz HDZ-a. Ispred NSRZB-a Miro Pejić kaže: - Naknada smo se odrekli. Pošto sastanaka nije bilo, na njih ne računamo pa nije primjereno da se vode kampanje na temelju toga. Pet puta smo pokušavali sastati vijeće i organizirati sjednicu, i što se tiče posljednjih pokušaja radi se o opstrukciji iz HSP-a. Imamo volju i želju da se vijeće sastane. -Zadnja isplata vijećnicima bila je u lipnju 2011. i mislim da se radi o dvije sjednice koje su održane tada. Nakon toga nikome nije ništa isplaćeno i smatram da navedeni iznos u službenim glasilima nije primjeren jer nije istinit. Ukoliko požele isplatiti te novce, sastat ćemo odbor stranke i odlučiti kome ćemo pomoći tim novcima, kazao je Mladen Leko iz HDZ-a 1990. Dio HSP-a objasnio je da ne može davati izjave u ime stranke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?