AKCIJA "PATRIOT"

Uhićeni Haris Kovačić, Željka Čutura, Mira Ćorić, Mladen Kovač

patriot
28.04.2013.
u 20:34

U pretresima na području Posušja i Mostara izuzeta je određena dokumentacija, rekla je policijska službenica Agencije za istrage i zaštitu BiH Kristina Jozić

U nastavku akcije kodnog naziva „Patriot“, postupajući po usmenim naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su slobode lišili tri osobe, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi sa organiziranim kriminalom. Večernji list doznaje da su uhićeni Haris Kovačić, Željka Čutura i Mira Ćorić.

U pretresima na području Posušja i Mostara izuzeta je određena dokumentacija, rekla je policijska službenica Agencije za istrage i zaštitu BiH Kristina Jozić.
Ona je navela da su izvršena tri pretresa tijekom kojih su izuzete poslovne knjige, dokumentacija, mobilni telefoni.
Uhićeni se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi sa organiziranim kriminalom, zlouporabom položaja ili ovlaštenja i protuzakonitim posredovanjem.

Haris Kovačić je jedan od bliskih suradnika federalnog ministra pravde Zorana Mikulića, Željka Čutura je osoba na čiji je račun uplaćeno 7000 maraka od strane obitelji jednog zatvorenika koji je trebao biti pomilovan, dok se za Miru Čorić sumnja kako je pomagala Petru Barišiću u nelegalnim radnjama. Vlada Federacije BiH imenovala je prošle godine Čorić u u Upravni odbor Agencije za vodno područje Jadranskog mora. U nastavku akcije kodnog naziva „Patriot“, postupajući po usmenim naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su slobode lišili tri osobe, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi sa organiziranim kriminalom. Večernji list doznaje da su uhićeni Haris Kovačić, Željka Čutura i Mira Ćorić.

U pretresima na području Posušja i Mostara izuzeta je određena dokumentacija, rekla je policijska službenica Agencije za istrage i zaštitu BiH Kristina Jozić.
Ona je navela da su izvršena tri pretresa tijekom kojih su izuzete poslovne knjige, dokumentacija, mobilni telefoni. Uhićeni se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi sa organiziranim kriminalom, zlouporabom položaja ili ovlaštenja i protuzakonitim posredovanjem.

Haris Kovačić je jedan od bliskih suradnika federalnog ministra pravde Zorana Mikulića, Željka Čutura je osoba na čiji je račun uplaćeno 7000 maraka od strane obitelji jednog zatvorenika koji je trebao biti pomilovan, dok se za Miru Čorić sumnja kako je pomagala Petru Barišiću u nelegalnim radnjama. Vlada Federacije BiH imenovala je prošle godine Čorić u Upravni odbor Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

Večernji list neslužbeno doznaje da je tijekom večeri uhićena i četvrta osoba, a naši izvori navode kako se radi o Mladenu Kovaču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije