Mostar

Uhićeni u potjeri

Krađa
23.08.2012.
u 10:04

Petorica Mostaraca ukrala vozilo pa se provodili, a uhvaćen je i bjegunac iz KPZ-a

Nakon serije krađa skupocjenih vozila u Mostaru, jučer ujutro oko 8:30 sati odigrala se i filmska potjera za jeftinim Opel kadetom, koji je večer ranije nestao s parkirališta u naselju Zalik. Nakon što je susjeda slučajno vidjela sporno vozilo na cesti Jablanica - Mostar, alarmirane su sve ophodnje, ali je vozač zaobišao blokadu u Drežnici i stisnuo po gasu. Ipak, ubrzo je sustignut pa mu je i prepriječen put u mjestu Bijela, također, sjeverno od Mostara, Unutra su se nalazila petorica Mostaraca, starosti između 18 i 23 godine Automobilom je upravljao Arnel Š.(23), koji kaže kako su vozilo zapravo posudili, iako se, s druge strane, vlasnik toga uopće ne sjeća.

Samo vozio!

- Ja sam samo vozio jer jedini imam položen vozački. Da nije bilo tako, tko zna kako bi završili - kaže nam mladić dok su ga policajci odvodili u ćeliju PU-a Mostar, gdje su ga čekala njegova četvorica prijatelja, među kojima je jedan mehaničar. Riječ je o Ajdinu D. (18), Anelu S. (23), Jasminku Dž. (23) i Nerminu S. (26), koji su kao konzervirane sardine ležali na hladnom podu prostorije za zadržavanje sumnjivaca. I oni tvrde da su posudili vozilo kako bi se odvezli na Boračko jezero kod Konjica, gdje su očito ‘partijali’ čitavu noć. Sudeći po njihovoj priči, vozili su se sporednim opasnim putovima. Ne kažu da su na taj način izbjegavali policiju na cesti. - Nad njima se vrši kriminalistička obrada, te će biti predani tužitelju. Policijska potjera je protekla bez ljudskih žrtava i materijalne štete, a otuđeni automobil je specijalnim vozilom ‘pauk’ prebačen u krug PU-a Mostar radi vještačenja, dok su istragu oko ovog slučaja preuzeli službenici Odjela krim policije PU Mostar - ističe Srećko Bošnjak, načelnik Krim policije MUP-a HNŽ-a, koji je potvrdio da je u posljednjih mjesec dana u Mostaru otuđeno više od 10 vozila. Prema neslužbenim informacijama, za razliku od uhićene petorice golobradih Mostaraca, koji su se ‘poigrali’ s tuđim limenim ljubimcem, riječ je o dobro organiziranoj skupini automafijaša iz zapadne Hercegovine. Njima se očito još ne može ući u trag, a u sve su se uključili i inspektori MUP-a FBiH,

Još jedna potjera

Nešto ranije, oko 7 sati, kod Gradačca se odigravala još jedna policijska potjera. - Na lokalnom putu u mjestu Kerep uhvaćen je tridesetšestogodišnji M. D. iz Gradačca zbog sumnje da je dan ranije ukrao automobil ‘vw’ golf’ vlasništvo E. D. iz Gradačca. Naime, policija je otkrila da je Kazneno-popravni zavod Mostar raspisao potragu za ovim kradljivcem zbog bijega iz zatvora. Otuđeno vozilo je vraćeno vlasniku, a bjegunac je nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama PP-a Gradačac biti predan službenicima KPZ-a Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije