NOGOMET

Ukoliko klubovi ne plate dugove bivšim igračima, neće moći igrati

čelik
vl
08.03.2012.
u 09:55

Sloboda je dužna oko 80.000, Sarajevo 35.000, a Čelik oko 7000 KM svojim bivšim igračima

Povjerenstva za normalizaciju Nogometnog saveza BiH bilo je odlučno u još jednoj svojoj odluci. Klubovi koji su na arbitraži izgubili parnice protiv svojih bivših nogometaša, prema ranijoj odluci Disciplinskog povjerenstva, isplatit će dugovanje igračima najkasnije do sutra (krajnji rok je 12.00 sati).

Moguć “slučaj Varaždin”

- Konkretno se to odnosi na tri kluba, a riječ je o Slobodi, Sarajevu i Čeliku. Nakon procesa nogometaši su dobili svoje klubove, a oni su sada dužni isplatiti kompletan dug do petka.

Ukoliko to ne učine neće moći igrati u 1. kolu nastavka. Odluka je pravomoćna, kazao nam je Goran Kosorić, predsjednik Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH.

U Premijer ligi BiH mogao bi se tako dogoditi “slučaj Varaždin” od prije nekoliko dana.

- Hrvatski nogometni savez imao je snage uhvatiti se u koštac s tim problemom, a ugodno sam iznenađen i odlučnošću Povjerenstva za normalizaciju da se u koštac uhvati s tom problematikom. Istina, i nama se može dogoditi da klub ne nastupi u 1. kolu nastavka lige, dodao je Kosorić.

Sloboda je u najtežoj situaciji. Ona svojim bivšim igračima Gavarići i Smajloviću duguje 37.000, odnosno 34.000 maraka. Prema Miloševiću dug iznosi 10-ak tisuća maraka. Sarajevo je Arsenijeviću dužno oko 20.000, a Gutiću oko 14.000 maraka, dok Čelik Šabiću mora isplatiti oko 7000.

Obveze klubova

- Nije red da se varaju mladići, koji potpisuju ugovore s klubovima. Disciplinsko povjerenstvo se mora starati i o njima. Osim toga postoje klubovi koji redovito izvršavaju svoje obveze. Zašto bi se onda takav klubovi svrstavali u isti koš s klubovima koje ne djeluju regularno, dodao je Kosorić.

Do sutra su gotovo svi klubovi Premijer lige dužni izmiriti dugovanja prema Nogometnom savezu BIH i službenim licima. Klubovi koji to ne učine također neće moći igrati u prvom kolu nastavka prvenstva. Ipak, dugovi klubova u prosjeku iznose 2000 - 3000 KM, uglavnom se odnose na neplaćene račune za snimanje utakmica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije