NOGOMET

‘Uličari’ odigrali 240 utakmica u tri dana, nastupilo 200 ekipa

ulica
Tomislav Milićević
06.07.2010.
u 08:12

Pobjednici u svojim uzrastima su mladi sastavi Kelly Chips, Rudnik Mostar, Red Bull i Barcelona. Turnir završen u nedjelju iza ponoći

Tri dana igrao se tradicionalni i popularni malonogometni turnir Ulica protiv ulice, peti po redu.

200 momčadi

Od petka do nedjelje, bolje reći ponedjeljka, jer turnir je završio iza ponoći, više od 200 momčadi odhaklalo je ukupno 240 utakmica na igralištu dječjeg vrtića Pčelica u Širokom Brijegu, zdušno se boreći za pehare, pobjede, pogotke i svaku loptu:

- Iako smo zbog financijskih teškoća ove godine turnir igrali samo u Širokom Brijegu, slobodno napišite da je najuspješniji do sada. Ranijih godina nastupalo je 300 - 400 momčadi, želja nam je da tako bude i sljedeće godine i da se opet igra i u Grudama, Posušju, Mostaru...Sve smo nekako priveli kraju bez ijednog sponzora i bilo čije pomoći. Bio je ovo u svakom pogledu pravi recesijski turnir, kaže Frano, jedan od braće Hrkać, začetnika, organizatora, sudaca i financijera turnira.

- Morali smo sami suditi većinu utakmica, a dio su na zadovoljstvo djece sudili bivši i sadašnji nogometaši Širokoga Brijega - Wagner, Renato, Kožul, Marušić, te karataši, košarkaši i drugi sportaši. I, sve je prošlo u savršenom redu, bez primjedbi i incidenata, na radost djece i roditelja, koji su dobro ispunili gledalište kaže Vlado Hrkać:

-Igrale su momčadi iz Širokoga, Mostara, Gruda, Posušja, Čitluka, Tomislavgrada, Imotskog...

Rezultati

U finalu uzrasta 8 - 10 godina pobijedio je sastav Kelly Chips (u finalu savladao Belaj Boyse sa minimalnih 1:0). Pobjednik uzrasta 10 - 12 godina je Rudnik Mostar (1:1 regularno, penalima 3:2 protiv Cezara). U uzrastu 12 - 14 godina pobijedila je momčad Red Bull Team (1:1, 3:1 protiv Ljubotića). U konkurenciji od 14 - 16 godina Barcelona je savladala Walter (s minimalnih 1:0). Za najboljeg žonglera turnira proglašen je i nagrađen Mario Kokić, dok su najbolji strijelci bili Jure Ljubić (8 -10 godina, sastav Vatikan Mostar, 8 pogodaka), Luka Ćorić (10 - 12 - Red Bull, 7), Josip Crnjac (12 - 14, Red Bull, 7) i Ivan Čuljak (14 - 16, Barcelona, 7). Momčadi i najbolji pojedinci nagrađeni su peharima, kaže Andro Hrkać.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije