Drugi slučaj

Umirovljenik, nekadašnji domar X. osnovne škole, izvučen iz Neretve

Most
09.01.2013.
u 10:42

U deset dana 
dva slučaja suicida skokom sa Starog mosta u rijeku Neretvu

Nemojte, molim vas, to činiti!- vikala je žena s djecom dok je gledala kako snažni i visoki čovjek skače u smrt s mostarskog Starog mosta. Dok je šetala, prethodno je vidjela nesretnog čovjeka kako korača i šutke se penje na ogradu, a potom je i shvatila njegov samoubilački naum. Potom se samo čuo pljusak u hladnu i nabujalu rijeku Neretvu.

Nađen nakon 17 sati

Sve se to događalo preksinoć oko 18.20 sati, da bi sedamnaest sati kasnije njegov tijelo isplivalo u južnom prigradskom naselju Rodoč, na velikoj plaži lokacije Čekrk, nekoliko stotina metara nizvodno od naselja Tekija i Donja mahala. - Na mjesto događaja izašli su inspektori Odjela krim- policije MUP-a HNŽ-a, dežurna tužiteljica Eldina Biuk te djelatnici hitne pomoći, koji su samo mogli konstatirati smrt utapanjem. Pogrebnici su tijelo prevezli u mrtvačnicu Bijeli brijeg gdje je obavljen vanjski pregled tijela. Do sada nisu uočeni tragovi bilo kakva nasilja. Sudeći po dokumentima zatečenim u odjeći, pronađeni muškarac rođen je 1945. godine u Mostaru, gdje je i bio nastanjen.
O njegovom identitetu ne možemo još govoriti dok nam to ne potvrdi obitelj. Inače, dojavu o skoku nepoznate osobe u Neretvu dobili smo od radnice trgovine pokraj mosta - rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

Bivši domar


Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Andriji Ćavaru, umirovljenom domaru Desete osnovne škole u Mostaru - Petar Bakula. On je prije umirovljenja dugo vremena bio na bolovanju, a nakon toga je svakodnevno dolazio ispred ove škole i družio se s nekadašnjim radnim kolegama. Podsjetit ćemo da je i krajem 2012. godine 74-godišnjak iz Sarajeva skokom s istog mosta izvršio samoubojstvo, međutim tijelo do danas nije pronađeno. U potragu za utopljenikom iz Sarajeva uključene su brojne spasilačke službe iz Hercegovine, ali još bez učinka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije