Ljubuški

Umjesto tri, ove godine dodijelit će se samo dva javna priznanja

Općinsko vijeće
02.02.2013.
u 11:25

Obrađeno je ukupno 17 točaka i usvojeno nekoliko veoma bitnih odluka za građane

Na svojoj 4. sjednici vijećnici OV-a Ljubuški raspravili su i obradili ukupno 17 točaka dnevnog reda i usvojili nekoliko odluka od važnosti i interesa za stanovnike ljubuške općine. Približava se obilježavanje i proslava Dana općine pa su vijećnici donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja općine Ljubuški za 2012. godinu.

Bez zasluge

Umjesto uobičajena tri priznanja, kako se dosad prakticiralo, ove godine dodijelit će se samo dva. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena uglednom demografu dr. Anti Markotiću, posmrtno, i poznatom i uspješnom pjesniku Veselku Koromanu. Godišnja nagrada bit će uručena Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH, a nagrada počasni građanin neće se dodijeliti jer se zaključilo da prošle godine nije bilo ni jedne osobe sa strane koja je na neki način zadužila Ljubuški i zaslužila to priznanje. Mjesnim zajednicama bile su posvećene tri točke i usvojene su tri odluke. Ljubuški studenti imat će i ove akademske godine priliku dobiti novčanu potporu. Vijećnici su o tome usvojili odluku kojom su utvrdili uvjete i postupak za dodjelu, a kolika će potpora biti i koliko će ih se dodijeliti, ovisit će o broju studenata koji će je ostvariti i količini novca koji će se iz proračuna za to izdvojiti. Usvojene su dvije odluke koje se odnose na izradu zoning plana poslovne zone Zvirići (2012.-2022.), odluka o usvajanju prednacrta regulacijskog plana Kravica (2011.-2012.), izmjene i dopune odluke o provođenju Urbanističkog plana grada Ljubuškog, izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu.

Posebna sjednica

Posebno je bila zanimljiva zadnja točka i tema u kojoj je revizor Ivanka Brkić podnijela preliminarno izvješće o poslovanju i financijskom stanju JKP Ljubuški. Stanje je dramatično o čemu dovoljno svjedoče ove konstatacije: ukupne obveze Komunalnog iznose oko 8 milijuna maraka, a svaki zaposleni mjesečno proizvede 1010 maraka gubitka. O Komunalnom će se u roku od 15 dana održati posebna tematska sjednica Općinskog vijeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?