Stradao u Alpama

Umro je nizozemski princ Johan Friso, mjesecima bio u komi

Johan Friso
Foto: Patrick van Katwijk/DPA/PIXSELL
1/4
12.08.2013.
u 15:29

Frisa je lavina zatrpala u austrijskim Alpama prošle godine. Iza nizozemskog princa Frisa ostaje supruga i dvije kćerke.

Umro je nizozemski princ Johan Friso koji je bio u komi od nesreće u kojoj ga je prošle godine zatrpala lavina, izvijestio je Reuters.

Frisa je lavina zatrpala u austrijskim Alpama prošle godine. Iza nizozemskog princa Frisa ostaje supruga Mabel i dvije kćerke.

Supruga rođendan provela uz njegovu postelju

Prošlog mjeseca je princ prebačen iz bolnice u Londonu natrag u Nizozemsku te mu se potom zakompliciralo zdravstveno stanje. "Princ Friso je umro zbog komplikacija koje su se pojavile uslijed nedostatka kisika u skijaškoj nesreći 17. veljače 2012. godine", izvijestili su iz nizozemske kraljevske palače.

Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima su prekinuli svoje ljetovanje u Grčkoj te se vraćaju u Nizozemsku. Frisova supruga , princeza Mabel, je svoj jučerašnji rođendan provela uz prinčevu bolničku postelju, piše BBC.

44-godišnji Friso je u veljači 2012. godine stradao na skijanju u Austriji. Sin kraljice ozlijeđen je u austrijskom skijalištu u blizini Lecha kada ga je zatrpala lavina ispod koje je ostao ležati 15 minuta prije negoli su mu u pomoć priskočili spasioci. Nakon što je prevezen u bolnicu u Innsbrucku liječničkom timu je trebalo čak 50 minuta da oživi princa i stabilizira mu stanje. U nesreći mu je teško oštećen mozak.

>>Nizozemski princ možda se nikad neće probuditi iz kome

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije