Počivao u miru

Umro je trogirski slavuj Vinko Coce!

Vinko Coce
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
27.10.2013.
u 09:02

Obitelj je shrvana iako su znali da će se to dogoditi. Naime, doktori su im rekli da je to samo pitanje vremena. Coce je od svibnja bio u KBC Split.

Poznati pjevač Vinko Coce, trogirski slavuj, u 59. godini života umro je noćas oko 1 sat u splitskoj bolnici. 

Obitelj je shrvana, iako su znali da će se to dogoditi. Naime, doktori su im rekli da je to samo pitanje vremena. Posljednji ispraćaj legende hrvatske glazbe je sutra na groblju u Trogiru u 16 sati. Coce je od svibnja bio u KBC Split.

Dobio Porina

Coce je rođen u rođen u Trogiru 22. prosinca 1954. godine. Nakon završene Obrtne škole, Coce radi u trogirskom brodogradilištu, a njegov interes za glazbu raste pa 1972. godine započinje suradnju s klapom Trogir uz koju ostaje sve do početka samostalne karijere. 1983. godine je primljen za zborskog tenora u profesionalnom mješovitom zboru HNK-a u Splitu, gdje pet godina uspješno pjeva pjeva cjeloviti operni repertoar.

Samostalnu karijeru započinje 1991. godine. Dvije godine kasnije snima svoj prvi album "Mirno spavaj, ružo moja" koji je donio nekoliko hitova. Iste godine osvaja i Grad Prix na Splitskom festivalu zabavne glazbe s pjesmom "Sićaš li se, Lungomare". Zajedno s klapom Trogir dobiva i nagradu Porin.

>>Nakon pogoršanja stanja, Vinko Coce ponovno operiran

>>Vinka Cocu u bolnici posjetili hajdukovci

>>Zečić: Ne želim pjevati bez Coce, bilo bi to kao da sam ga otpisao

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije