rat neizbježan

UN-ovi promatrači pod paljbom Assadovih snaga

ban ki moon, kofi annan
Reuters/PIXSELL
08.06.2012.
u 08:41

Promatrači su pokušavali istražiti informacije o ubojstvu najmanje 78 ljudi u sunitskom selu Mazraat al-Qubeir. Među ubijenima je navodno oko 40 žena i djece.

UN-ovi promatrači našli su se pod paljbom sirijskih snaga dok su pokušavali istražiti navode o još jednom masovnom ubojstvu u toj zemlji. Snage lojalne sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu navodno su ubile najmanje 78 osoba, a UN-ovi promatrači jučer su pokušali istražiti još uvijek nepotvrđene informacije.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon masovna je ubojstva nazvao "neizrecivim divljaštvom" i upozorio da je građanski rat neizbježan, donosi Reuters. S njim se donekle složio i posrednik UN-a i Arapske lige Kofi Annan koji je, govoreći na posebnoj sjednici Generalne skupštine UN-a o Siriji, kazao da njegov mirovni plan za Siriju nije uspio te kako moraju postojati posljedice za one koji se ne pridržavaju dogovorenih odredbi mirovnog plana.

Aktivisti sirijske opozicije tvrde da je gotovo 40 žena i djece ubijeno u srijedu u napadima na sunitsko selo Mazraat al-Qubeir.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?