nije postignut mir

UN zbog eskaliranog nasilja okončao misiju iz Sirije

Sirija
Reuters/ PIXSELL
16.06.2012.
u 15:27

Odluci su u protekla dva dana prethodila granatiranja Homsa, Damaska i Doume u kojoj je poginulo sedam ljudi. Još 18 ih je izgubilo živote u drugim krajevima zemlje.

Čelnik UN-ove Misije za stabilizaciju u Siriji (UNSMIS) potvrdio je u subotu da je ona zbog porasta nasilja okončana, piše BBC.

Norveški general Robert Mood izjavio je da je misija prekinuta zbog nedostatka volje sirijske vlade i opozicije za uspostavom mira, ali i zbog ugroženosti života nenaoružanih UN-ovih promatrača. Odluci su u protekla dva dana prethodila granatiranja Homsa, Damaska i Doume u kojoj je poginulo sedam ljudi. Još 18 ih je izgubilo živote u drugim krajevima zemlje.

Pripadnici mirovnih snaga koje čini 289 vojnih promatrača i 112 civilnih službenika poslani su u Siriju u okviru mirovnog plana kojeg je iznio Kofi Annan. Iako su Sirijci u načelu prihvatili Annanov mirovni pokušaj, general Mood ističe kako nijedna strana nije pokazala volju za obustavom vatre.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:48 16.06.2012.

Ne nazire se kraj sukoba u Siriji..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije