KATASTROFA

Uništena tvornica papira vrijedna čak više od pet milijuna maraka

livno
VL FOTO
16.10.2011.
u 11:36

Iako požar još nije ugašen, policija već ima saznanja da su prije požara na tvorničkoj konstrukciji radili bravari.

U pogonu za preradu papira u naselju Cebara u tvornici ambalaže Karta d.o.o. u Tomislavgradu požar velikih razmjera načinio je štetu veću od pet milijuna maraka. Tvornica je izgorjela do temelja, a vlasniku Jozi Šarcu nije do priče. Ni njegov brat, kojega smo zatekli na zgarištu, nije htio dati nikakvu službenu izjavu. Razgovarali smo tek onako, ljudski. Kaže, nema se tu što pričati, nego stisnuti zube i krenuti dalje. Uz njega mladi čovjek, kojemu se već vidi zamor na licu. On, a i ostali radnici su na požarištu, gase, no i dalje se puši. Bura proizvodi sablasnu glazbu u visećim limenim komadima tvorničke konstrukcije. Sve se klima, škripi… Taj mladi čovjek je Josip Perković, poslovođa u tvornici. Nećka se, ni on ne želi pričati, ipak, riječ po riječ, kazuje kako gase već treći dan.

„Nemam što reći, gasimo dan-noć. Pet cisterni, otprilike, vozi evo već treći dan. Do sada je potrošeno oko 250 do 300 cisterni vode, a vidite, još nismo ugasili.“

U tvornici, u kojoj je 20 radnika osiguravalo egzistenciju za svoje obitelji, u trenutku izbijanja požara bilo je 1600 tona papira, a osiguravajuća kuća ne dopušta da se bilo što dira.

Posjećuju ih jedino obični građani, nude pomoć. Za našeg boravka došla su dvojica poslovnih suradnika iz Širokog Brijega, kao iz Banje Luke, koji im je donio kompletnu računalnu opremu kako bi što lakše krenuli iz početka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?