BOJKOT HRVATA SBŽ-a

Upozorili na brojne nelegalne korake oko uspostave vlasti

siroki
Zoran Grizelj
17.08.2011.
u 09:59

Dva hdz-a poručuju da ne sudjeluju u rušenju mostova između Bošnjaka i Hrvata nego grade bolju budućnost za sve narode

U službenom dijelu jučerašnjeg obilježavanja Dana općine Busovače, članovi Općinskog vijeća i drugi dužnosnici dva HDZ-a nisu sudjelovali. O tomu su općinske organizacije dva HDZ-a prije desetak dana izvijestile javnost, a nesudjelovanje je, kako su naveli, vid prosvjeda i upozorenja na brojne nelegalne korake, a prije svega na protuustavan ustroj federalne i srednjobosanske županijske vlasti, u čemu je sudjelovao i načelnik općine Busovača Asim Mekić (SDA).

Odgovori načelniku

Na odluku dva HDZ-a reagirao je načelnik Asim Mekić, a iznesena stajališta izazvala su negodovanja kod Hrvata. To je i razlog da su dva HDZ-a izdala priopćenje za javnost u kojemu odgovaraju načelniku, ali i javnosti u SBŽ-u objašnjavaju svoju odluku o nesudjelovanju u službenom obilježavanju Dana općine Busovača. - Još jednom se potencira pitanje kršenja volje hrvatskog biračkog tijela, izraženo u više od devedesetpostotnoj podršci HDZ-u BiH, HDZ-u 1990. i HSS-NHI-ju u SBŽ-u, od SDA, SDP-a i NSRzB-a. Ukazuje se i na činjenicu da ni nakon pisma visokog predstavnika u BiH od 14. srpnja, prema kojemu se ustroj vlasti u SBŽ-u mora vratiti na početak, platformaši izbjegavaju razgovore vezane uz uspostavu županijskih struktura vlasti sukladno Ustavu, zakonima i izbornim rezultatima.

Nisu stvoreni uvjeti

„Imajući u vidu navedeno, kao i ukupnu političku situaciju, smatramo da za svečanu sjednicu Općinskog vijeća (predsjednik Mladenko Čavara iz HDZ-a BiH odbio je zakazati svečanu sjednicu nap.a.) i svečani domjenak, ne postoji ni odgovarajuća klima ni potrebni uvjeti“, poručili su, još jednom, iz općinskih organizacija dva HDZ-a Busovače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?