Iliji Šušku protvor

Upucao brata u zadnjicu pa potom ‘ovjerio’ u potiljak glave

Ilija Šušak
Braco Selimović
07.05.2010.
u 12:46

Osumnjičeni Ilija Sušak branio se šutnjom i krio svoje lice pred zgradom Tužiteljstva u Mostaru

Prema početnoj rekonstrukciji ubojstva u čapljinskoj Gabeli, osumnjičeni 52-godišnjak Ilija Sušak prvo je pogodio brata Marka (47) u zadnjicu pa mu potom pucao u potiljak glave. O dvije rane na tijelu nam je govorio i sarajevski sudski vještak dr. Hamza Žujo, koji je obavio obdukciju.

Osumnjičeni u pritvoru

Kako se neslužbeno spominje, zločinu je prethodila svađa u Ilijinom kafiću u prizemlju obiteljske kuće, kada je bratu, nakon njegova pijanskog vrijeđanja, povišenim tonom rekao da napusti objekt jer je fajrunt. Tražio je od njega i da potjera dva psa ispred vrata koja mu već dulje napadaju goste. Ovaj je na to žestoko negodovao pa je došlo do naguravanja te je Iliju potjerao kamenjem i pritom oštetio vozilo, da bi već u ‘žutoj minuti’ osumnjičeni otišao po pištolj i dva puta pucao u brata Marka. Kada je na vrata povirio treći brat Vito, pucao je i na njega, ali je hitac, srećom, završio u štoku. - Osumnjičeni se brani šutnjom i određen mu je 30-dnevni pritvor, kaže županijska tužiteljica Štefica Lakičević.

Obiteljska tragedija u Gabeli i dalje je glavna tema svih rasprava u čapljinskom kraju. Rodbina i prijatelji, koji su jučer na mjesnom groblju pokopali Marka, pokušavaju dokučiti razloge zbog kojih se Ilija odlučio na najtragičniji način okončati višegodišnje nesuglasice i svađe s bratom.

Obiteljska tragedija

I jučer su se mogla čuti oprečna stajališta o tome tko je glavni krivac za ovaj nemili događaj. Mnogi su mišljenja kako je pokojni Marko zbog ratnog PTSP-a i konzumiranja alkohola bio sklon izazivanju incidenata te sukoba s Ilijom, dugogodišnjim moreplovcem. No, ima dosta onih koji tvrde da ubijeni Marko nikoga nije zavio u crno i da nije stvarao neke tragične situacije. Unatoč svemu, mnogima nije jasno zašto se Ilija odlučio usmrtiti brata pucnjem u glavu, tj. što je Marko toliko skrivio da mu se na tako okrutan način okonča život. Istražitelji čekaju rezultate balističkog vještačenja pištolja koji je Ilija odbacio nakon pucnjave.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
gromCH
20:17 17.05.2010.

Ko ne poznaje Gabelu tome se nemoze objasniti dogadaji..............zalosno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije