VRH TABLICE

Uspješna sezona za rukometaše iz Čapljine

capljina
VL FOTO
29.12.2010.
u 09:24

Rezultati momčadi su iznad svih mojih očekivanja, kaže zadovoljni trener Suton

U velikom stilu završili su rukometaši Čapljine jesensku polusezonu. Takvu moć Čapljinci nisu demonstrirali ni kada su se prije četiri sezone domogli Premijer lige.

Impozantna gol razlika

Kroz 15. kola osvojeno je 36 bodova, odnosno učinak je 12 pobjeda i dva poraza u ligi od 15 klubova. Službeno, Čapljina je druga, iza Zrinjskog koji ima bod više, međutim neslužbeno momčad Dragana Sutona je u prednosti od dva boda. Naime, na kraju sezone brišu se rezultati Izviđača 2 MI i Bosne 2 BH-Gas, koji se natječu izvan konkurencije. Ako bi se to pravilo primijenilo na jesensku sezonu onda bi Čapljina imala 33, a Zrinjski 31 bod, a trećeplasirana Vogošća Zdenka Antovića, 28. Ekipa Čapljine ima i impozantnu razliku pogodaka od plus 151, što će reći da su utakmice dobivali u prosjeku sa više od deset pogodaka razlike računajući i poraze. Čapljinci su poraženi od Zrinjskog u Mostaru 27:26, te nekompletni od Izviđača 2 MI u Ljubuškom 43:34 što bilo i njihovo jedino slabo izdanje protekle jeseni. S druge strane Zrinjski je u gostima protiv Vogošće odigrao neodlučno 31:31, te izgubio gradski derbi od Veleža, što bi Mostarce na koncu moglo koštati prvoga mjesta i izravnog plasmana u Premijer ligu, dok će drugoplasirani iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine – južna skupina, doigravati za još jedno dva mjesta s prvacima ostale dvije prve lige koji će također izboriti elitni status zahvaljujući najavljivan proširenju Premijer lige.

Iznad očekivanja

- Rezultati su iznad svih mojih očekivanja, posebice igra. Iako je nekolicina igrača iz prošlogodišnjeg sastava ljetos napustila klub povratak dvojice – trojice iskusnijih stabilizirao je mladi sastav dajući mu stabilnost i polet, podvlači trener Čapljinaca Dragan Suton i dodaje:

- Tijekom zimske stanke razmislit ćemo što i kako dalje, ali ovakva prilika se ne propušta“.

Moglo bi se reći da su rukometaši odličnim izdanjem tijekom jeseni naprosto prinudili vodstvo kluba da ponovo razmišlja o Premijer lige, iako to uoči sezone nije bilo u planovima. Situacija je slična onoj prije dvije sezone kada su košarkaši rezultatima ‘natjerali’ upravu na dodatni angažman, koji im se na koncu vratio s kamatama. Vraćanje rukometnu Josipa Ostojića i Nikole Bartolovića, te povratak Smiljana Kolovrata iz Metkovića očvrsnuo je Čapljince zaposlivši ‘slatkim’ brigama upravu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?